Hollandalı düzenleyiciler, antitröst endişeleri nedeniyle Apple Pay'i araştırıyor

Hollandalı düzenleyiciler Apple"in mobil ödeme seçeneği Apple Pay, şirketin en popüler hizmetlerinden biridir. Ancak Hollandalı düzenleyiciler, Apple'ı antitröst endişeleri nedeniyle araştırıyor.

Bugün Bloomberg tarafından ilk kez bildirildiği üzere, Apple, Apple Pay ve Apple’ın iPhone’un yerleşik NFC desteğine erişme kuralı konusunda Hollandalı düzenleyiciler tarafından ciddi bir incelemeyle karşı karşıya. Rapor, Hollanda Tüketiciler Otoritesinin, “kullanıcıların temassız ödemelerle ücretsiz bir finansal uygulama seçeneği alıp almadıklarını” belirlemek için resmi olarak bir soruşturma başlattığını gösteriyor.

Burada, soruşturmanın Apple'ın adını düşürmek olmadığını, daha ziyade olayları biraz belirsiz tuttuğunu belirtmekte fayda var. Ancak hedef hiçbir şekilde bir sır değildir. Düzenleyicilerin ifadesinde "bazı akıllı telefonlardaki yazılım", yalnızca "yazılım geliştiricinin kendi ödeme uygulamasının NFC iletişimine bağlanmasına" izin verir. Bu kesinlikle Apple'ı ve Apple Pay metodolojisini açıklıyor.

Apple'ın üçüncü taraf şirketlerin mobil ödemeler için NFC donanımına erişmesine izin vermediği bir sır değil. Bu nedenle, örneğin Google Pay, dokun ve git satın alma işlemlerine yönelik mobil ödemelerde kullanılamaz. Bu, Apple Pay için ayrılmıştır.

Araştırmacılar, Apple’ın buradaki eylemlerinin müşterilerin seçme özgürlüğünü kısıtlayıp sınırlamadığına karar verecekler. İhlal olduğunu tespit ederse, Apple'a bir miktar para cezası verilebilecek bir tür ceza verilebilir.

Teknik olarak Apple, Konu hakkında şu yorumu yaptı:

Apple soruşturma hakkında doğrudan yorum yapmayı reddederken, "Apple Pay'i müşterilerin kendi seçtikleri ödeme kartını Apple cihazlarında kullanmaları için basit ve güvenli bir yol olarak tasarladı" dedi.

Her gün rekabet ettiğini, "Hollanda'daki işletmeler ve tüketiciler için en iyi ödeme seçeneği olmak için bankalar, finans teknolojileri ve tüccarlarla birlikte çalışmak" dedi.

 

Apple'ın diğer şirketlerin iPhone'da mobil ödeme kullanmasına izin vermesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski