İOS 14.4 Beta da Görünmeye Başlayan Yeni İzleme Önleme

Apple, "gizlilik" önlemlerini sıkılaştırarak, en son iOS 14.4 beta sürümünde anti-izleme istemleri göstermeye başladı.

Apple, iOS 14 ile işletim sistemine yeni bir dizi gizlilik önlemi getirdi. Geliştiricilerin artık bir uygulamanın hangi verileri veya bilgileri topladığını ve toplanan verilerin bunları izlemek için kullanılıp kullanılmadığını etiketlemesi gerekiyor. Facebook geçen gün tam sayfa bir reklam yayınlayarak Apple'ın hareketlerini ve küçük işletmelere nasıl zarar verebileceğini eleştirdi.

Artık Apple, kişiselleştirilmiş bir reklam deneyimi için hem iPhone hem de iPad uygulamalarının geliştiricilerinin kullanıcılardan etkinliklerini izlemek için izin istemelerini gerektirecek. Apple, geliştiricilere değişikliğe uyum sağlamaları için "gelecek yılın başlarında" bir zaman çerçevesi verdi. Zamanın ilerisinde, iOS 14.4 beta çalıştıran bir kullanıcı için bir istem gösterildi.

 

 

Ekran görüntüsü, kullanıcının aktivitesini izleme izni isteyen NBA uygulamasını gösterir. "Verileriniz kişiselleştirilmiş bir reklam deneyimi sağlamak için kullanılacaktır" diye belirtiyor.

Apple, Facebook'un tam sayfa reklamına yanıt olarak, "kullanıcıların ayağa kalktığını" söyledi. Apple, yorumlarına ek olarak,

Kullanıcılar, verilerinin ne zaman toplandığını ve diğer uygulamalar ve web siteleri arasında paylaşıldığını bilmeli ve buna izin verip vermeme seçeneğine sahip olmalıdır.

Siz ne düşünüorsunuz bu değişiklik Hakkında.


Bence Apple'dan geliştiricilerin bu izinleri istemesini zorunlu hale getirmesi veya en azından kullanıcıya bir uygulamanın etkinliklerini izlediğini bildirmesi iyi bir hareket. Hep böyle olmalıydı.

 

En son iOS 14 beta sürümünü kullanıyor musunuz? İstem sizin için göründü mü? Bir uygulamanın aktivitenizi takip etmesine izin verir misiniz? Aşağıdaki yorum bölümünde bize bildirin!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski