Yeni Apple TV Gelecek Yıl Piyasaya Sürülecek

Popüler bir Apple sızıntısı ve Bloomberg muhabiri olan Mark Gurman, Apple'ın gelecek yıl Yeni Apple TV için bazı büyük planları olduğunu doğruladı.

Mark, Bloomberg'deki blog gönderisinde Apple'ın son beş yıldır cihazı nasıl 'eğlendirmediğini' derinlemesine inceledi. Tatil sezonunun ve salgının ortasında “Apple TV bir an yaşıyor olmalı. Değil."

Apple, 2015'ten beri cihaza gerçekten odaklanmadı. 2017'de Apple TV'nin en son güncellendiğinde, cihazdaki tek büyük güncelleme 4K desteğiydi. O zamandan beri Apple, tvOS için ara sıra yeni bir yazılım yayınladı, ancak bu pazarda rekabet etmek için yeterli değil.

Mark, "bir de fiyat sorunu var" diyor. En son Apple TV 4K fiyatı 180 dolardır. Google'ın en yeni Chromecast'i ve Amazon’un en küçük Fire Stick'i yalnızca 50 $ fiyatla satılıyor. Ve sonra, bir de "münhasırlık" sorunu var. Apple, yayın hizmetini (Apple TV +) yalnızca Apple TV'de sunsaydı, fiyat haklı olurdu. Ancak, her cihazda mevcut olan her akış hizmetiyle Apple, Chromecast ile Google TV için TV + uygulamalarını ve hatta Xbox ve Sony PlayStation'larını yayınlamak zorunda kaldı.

Apple’ın yayın kutusu, Apple Fitness +, Apple Arcade oyun hizmeti ve iCloud fotoğraf kitaplığına erişim gibi bazı avantajlara sahip olsa da, Apple TV’nin fiyatını haklı çıkarmak zordur.

Raporunu sonlandıran Mark, Apple'ın gerçekten de "daha güçlü bir oyun odağı, güncellenmiş bir uzaktan kumanda ve yeni bir işlemciye sahip yükseltilmiş bir kutu planladığını" söyledi. O not alır

 

Ürünün, uzun vadede rekabetçi kalabilmek için 2015'teki değişikliklerine benzer bir başka büyük adım atması gerekecek. Ya öyle ya da çok daha ucuza gitmesi gerekiyor.

Yeni Apple TV Düşünceleriniz neler?


Apple’ın yakında çıkacak olan yayın kutusu hakkında heyecanlı mısınız? Apple Arcade oyunları oynuyor musunuz? Hangi akış cihazını kullanıyorsunuz? Aşağıdaki yorum bölümünde bize bildirin!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski