iPhone 12 2020de En Çok Satan 5G Akıllı Telefonu Oldu

iPhone 12 2020de En Çok Satan 5G Akıllı Telefonu Oldu Counterpoint Research'ün yeni bir raporuna göre, iPhone 12 serisinin Ekim ayında piyasaya sürülmesinden sonraki birkaç hafta içinde dünyanın en çok satan 5G akıllı telefonu haline geldiğini iddia ediyor. Bunu, Ekim ayında satılan en iyi ikinci 5G akıllı telefon olan iPhone 12 Pro izledi.

İPhone 12 ve iPhone 12 Pro, Ekim 2020'de toplam 5G akıllı telefon gönderilerinin yaklaşık dörtte birini yakaladı. Daha da etkileyici olanı, iPhone 12'nin en çok satan ilk 10 akıllı telefon listesine yedinci sırada girmeyi başardığıdır. Sadece iki haftadır satışta olmasına rağmen Ocak-Ekim 2020 dönemi.

 

 

5G akıllı telefonlarda bir önceki pazar lideri olan Samsung, Galaxy Note20 Ultra ile üçüncü oldu. Şaşırtıcı bir şekilde, akıllı telefon işini çevreleyen tüm yasaklara ve diğer sorunlara rağmen, üç Huawei akıllı telefonu onu en çok satan 5G akıllı telefonların ilk 10 listesinde yer aldı.

Counterpoint'e göre, iPhone 12'nin büyük başarısı, mevcut iPhone kullanıcıları arasında 5G'ye yönelik büyük bastırılmış taleple ilişkilendirilebilir. Operatörlerin güçlü pazarlaması ve Amerika Birleşik Devletleri'nde onlardan çeşitli promosyonlar, Ekim ayında iPhone 12 ve iPhone 12 Pro satışlarının üçte birinden fazlasının taşıyıcı satış muhasebesine yardımcı oldu. İPhone 12 serisi için ilk talep Çin ve Japonya'da da yüksekti. 140'tan fazla ülkede cihazların geniş erişilebilirliği, iPhone 12 serisinin piyasaya sürüldükten sonra da başarılı olmasına yardımcı oldu.

4. çeyrekte iPhone 12 serisine yönelik talebin güçlü olması bekleniyor. İPhone 12 serisinin gecikmeli piyasaya sürülmesi, 2021'in başlarında cihazlara olan talebin normalden daha yüksek olacağı anlamına da geliyor.

 

iPhone 12 2020de En Çok Satan 5G Akıllı Telefonu Oldu


Analistler, 5G iPhone'ların piyasaya sürülmesinin, mevcut iPhone kullanıcılarının bir üst döngüsüne geçiş yapmasına yol açacağını yaygın bir şekilde bekliyorlardı. Etkileyici olan şey, iPhone 12 serisinin dünya çapındaki kasvetli ekonomik koşullara rağmen iyi performans göstermesidir. İPhone 12 serisine yönelik güçlü talep, şirketin talebi karşılamak için üretimi artırmasıyla Apple'ı şaşırttı.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski