iPhone 12 Pro Max kamera Testinde OnePlus 8T'ye yenildi

Her yıl, popüler YouTuber Marques Brownlee - daha çok MKBHD olarak bilinir - web'deki takipçilerinin seçimine dayalı olarak kendi kör akıllı telefon kamera testini paylaşıyor. MKBHD, 2020 kör kamera testini yayınladı ve şaşırtıcı bir şekilde iPhone 12 Pro Max, ilk turda OnePlus 8T'ye yenildi.

Test bilimsel değildir ve yalnızca insanların hangi fotoğrafın en iyi olduğunu düşündüklerini başka herhangi bir referans olmaksızın yalnızca resimlere dayanarak ortaya çıkarmayı içerir. Marques, takipçilerinin tercih ettikleri fotoğraflara oy verebilmesi için birkaç gün önce fotoğrafları sosyal ağlarında paylaştı.

Geçen yıl iPhone 11 Pro, OnePlus 7T Pro ile çekilen bir fotoğrafla ilk turda mağlup olmuştu. Ancak iPhone 12 Pro Max kameralarla bu yıl sonuçların farklı olacağını düşündüyseniz, yanılıyorsunuz.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Pixel 5, Huawei Mate 40 ve Apple’ın iPhone SE ve iPhone 12 Pro dahil 16 farklı akıllı telefonla fotoğraflar çekildi. Sürprizimize göre, her iki iPhone da kör kamera testinde rakiplerine yenildi.

İPhone SE kamera, Moto Edge + kamera ile karşılaştırıldı, ancak MKBHD takipçileri, Moto Edge + fotoğrafını en iyisi olarak seçti. Ardından iPhone 12 Pro Max ile çekilen fotoğraf, OnePlus 8T ile çekilmiş bir fotoğrafla yan yana yerleştirildi - iPhone karşısında da galip geldi.

İnsanların tercihlerine göre en iyi iki fotoğraf Zenfone 7 Pro ve Xiaomi Mi 10 Ultra ile çekildi ve kazanan Zenfone 7 Pro oldu.

Marques, fotoğrafların çekilmeden önce düzenlenmediğini ve hatta ayarlanmadığını açıklıyor çünkü testin amacı, yalnızca otomatik kontrolleri kullanarak hangi telefonun en iyi fotoğrafı çekebileceğini bulmak. İPhone SE ve Moto Edge + ile çekilen fotoğraflar birbirine çok benzerken iPhone 12 Pro Max kamera ile çekilen fotoğraf pencerede aşırı pozlanmışken, OnePlus 8T HDR ile daha iyi bir iş çıkardı.

Ayrıca pozlama, beyaz dengesi ve doygunluk gibi şeylerin genellikle insanların bir fotoğrafı nasıl göreceğini ve ardından hangisinin en iyi göründüğünü belirlediğinden bahseder. Her iki iPhone'daki fotoğraflar pek çok ayrıntı yakalamış olsa da, pencerenin arkasındaki gökyüzü nedeniyle renk sıcaklığı daha mavi hale geldi - bu da tüm fotoğrafı etkiledi.

Video testin tamamını aşağıdan izleyebilir ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz..

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski