Apple güç adaptörüne sahip iPhone'ları Brezilya'da satmak zorunda kalacak

Apple, temelde yeni iPhone'larla birlikte gelen tüm aksesuarları kutudan çıkarırken, Ekim ayında şirketin yerel yasalar nedeniyle Fransa'da EarPods ile göndermeye devam etmesi gerektiği bildirildi. Brezilya'nın São Paulo eyaleti Apple'ın artık aksesuarla birlikte yeni iPhone'lar satması gerektiğine karar verdiğinden, Brezilya'da da benzer bir şey Apple, güç adaptörüne sahip olacak.

Karar dün Folha de S.Paulo tarafından bildirildi ve bugün São Paulo Eyaletinin kamu tüketiciyi koruma kurumu olan Procon-SP tarafından doğrulandı. Procon-SP Ekim ayında Apple'ı bilgilendirerek Apple, güç adaptörüne sahip iPhone kutusundan çıkarma konusunda açıklama istedi.

Kamu kurumu, şirketten şarj cihazını iPhone'a dahil etmemenin tüketicilere zarar vermeyeceğini ve ayrıca çevreye gerçek faydalarının ne olacağını kanıtlamasını istedi. Apple, Procon-SP'ye yanıt verdi ve çoğu kullanıcının zaten uyumlu bir şarj cihazına sahip olduğu ve kararın karbon emisyonlarını azaltacağı yönündeki argümanını güçlendirdi.

Ancak Brezilya ajansı yanıttan memnun değildi. Procon-SP'ye göre, güç adaptörü ürünü kullanmak için temel bir bileşen olarak kabul edilir ve iPhone'u onsuz satmak Brezilya Tüketici Savunma Yasasına aykırıdır.

Ajans, Apple'ın şarj cihazlarını kutudan çıkarmanın çevreye yardımcı olacağına dair yeterli kanıt sağlamadığını ve şirketin üçüncü taraf şarj cihazları satın alan tüketicilere aynı teknik desteği sunacağını garanti etmediğini iddia ediyor. Apple, karara yarına kadar yanıt vermelidir, aksi takdirde şirket Brezilya'da para cezasına çarptırılır.

Bu karar São Paulo Eyaletine özel olsa da, Brezilya Ulusal Tüketici Bakanı da Apple'ı, kutuda bulunan Apple, güç adaptörüne sahip tüm ülke çapında iPhone'ları satmaya zorlamayı düşünüyor.

Başka ülkeler de Apple'ı aksesuarı iPhone kutusuna koymaya zorlarken aynı yolu izlerse şaşırmam. Bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski