iPhone Kullanıcıları Google Pixel 6"nın özelliğini çok Kıskandı

iPhone Kullanıcıları Google Pixel 6"nın özelliğini çok Kıskandı Google, geleceğin bir Pixel telefonunun iPhone veya Galaxy S telefonlarında görülmemiş bir tasarıma sahip olabileceğini gösteren bir tasarım patenti aldı.

Google, sektördeki diğer birçok oyuncu gibi, ekran altı kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor olabilir. Bu, Apple'dan benzer bir tasarım bekleyen iPhone kullanıcıları için heyecan verici bir olasılık olmalı.

Google'ın çabalarını diğerlerinden ayıran şey, Pixel'i piyasadaki en iyi kameralı telefon lardan birine dönüştüren sayısal fotoğrafçılık algoritmaları dır.


iPhone Kullanıcıları Google Pixel 6"nın özelliğini çok Kıskandı


Neden iPhone'dan Android'e geçiş olasılığının düşük olduğunu sık sık açıkladım. Apple ekosistemine çok fazla alıştım ve her şey "sadece * çalışıyor." Evet, arada bir hıçkırık olacak, ancak iPhone-Mac kombinasyonu rakipsiz. Sadece Apple donanımı değil. Bu, bu ürünlerin donanımı, Apple yazılımı ve iç içe geçme biçimleridir. Geride bırakmak zorunda kalacağım iPhone ve / veya Mac için tüm premium uygulamalardan bahsetmiyorum bile. Karışıma, Apple Watch, AirPods, iPad ve Apple TV gibi diğer öğeleri ekleyin ve Android'e geçmek çok daha zordur.

 

Tüm bunları göz önünde bulundurursak, iPhone, iOS, Mac ve macOS, Google ve Microsoft'un herhangi bir baskısı olmadan gelişemez ve rekabet gücünü koruyamaz. Daha iyi Android ve Windows donanımı ve daha parlak ve güvenilir Android ve Windows 10 ne kadar iyi olursa, Apple deneyiminin o kadar iyi olması gerekir. Bu nedenle, bu Pixel yeniliğini çok seviyorum ve Google'ın bunu Pixel 6 veya 7 ile gerçekleştirmenin bir yolunu bulacağını umuyorum.

 

Google'ın Pikseli hiçbir zaman Android ekosisteminin iPhone varyantı olmadı. Google, Cupertino Dan ilham arayan çoğu durumda hızlı bir takipçi olmuştur. İPhone tasarımı ve özellikleri, Google onları ilk önce eleştirse de, her yıl uyarlandı. Kulaklık jakının çıkarılması ve çok lensli arka kameralar bazı örneklerdir. Ne yazık ki sonuç, iPhone kadar iyi bir telefon olmadı. Google, her Pixel neslinde veya her ikisinde de donanım veya yazılım sorunlarıyla karşılaşır. Bazıları düzeltilebilirdi. Bazıları yerleşim yerlerine sınıf davası açılmasına yol açtı.

 

Pixel 5, hayal kırıklıklarının doruk noktasıdır. Birçoğu uygun fiyat etiketini ve üst düzey özellikleri övüyor, ancak Pixel 5 olabileceği türden bir telefon değil. Apple üzerinde gerçek bir baskı oluşturabilecek bir amiral gemisi değil.

 

Bu bizi, Pixel of Christmas'ın aşağıdaki resimlerine getiriyor. Google'ın Mart 2019'un ortalarında USPTO ile sunduğu bir tasarım patent indendirler. Ajans, patenti Pixel üreticisine Aralık ayı başlarında verdi.

 

[caption id="attachment_1805" align="aligncenter" width="929"]iPhone Google Pixel 6 From the patent: “FIG. 1 is a top, front, right perspective view of an electronic device, showing our new design.” Image source: Google via USPTO[/caption]

 

Görüntülerin gösterdiği şey, mevcut Pixel 5'e çok benzeyen bir cihazdır. Tam ekran bir ekrana sahiptir, korkunç Pixel 4'ten çok daha iyi bir ekran tasarımı seçeneği sunar. Arka tarafta, çift lensli bir kamera sistemimiz var. ama beni ilgilendiren arka panel değil.

 

Ekranda olmayan bir delik delme kamerasıdır. Google'ın bu yıl Pixel 5 ve Pixel 4a için kullandığı tasarım buydu. Bunun anlamı, Google'ın halihazırda ekran altı selfie kamera teknolojisi üzerinde çalıştığıdır. Tasarım, üst hoparlör ve düğmelerin yerleşimini gösterir, bu nedenle kesinlikle delik açma kamerasına sahip olmalıdır.

 

Akıllı telefon hayranları, sektördeki tüm büyük oyuncuların bir tane geliştirdiğini göz önünde bulundurarak "sürpriz değil" diyecek. Aslında ZTE, ekran altı kameralı bir cihazı piyasaya süren ilk telefon satıcısıdır. Yaygın olarak bulunmaz ve bir amiral gemisi değildir, ancak dünyada bir ilktir.

[caption id="attachment_1806" align="aligncenter" width="956"]iPhone Google Pixel 6 From the patent: “FIG. 4 is a rear elevation view thereof.” Image source: Google via USPTO[/caption]

 

Ekranın altındaki kameralarla ilgili sorun, selfie fotoğraflarının ve videolarının kalitesidir. Akıllı telefon üreticilerinin, kamerayı örten ekran aracılığıyla sensöre yeterli ışığın ulaşması için bir yol bulması gerekiyor. Ortaya çıktıkları sorunları telafi edebilecek ve selfie deneyiminin eşit düzeyde olmasını sağlayacak algoritmalara ihtiyaçları var. Sonuçta, özçekimler hala bir şey.

 

Bu Pixel patentinin neden heyecan verici olduğunu şimdiye kadar almış olmalısınız. Google, ekranın altında kameralı bir Pixel telefon başlatmak istiyorsa, Google da bu teknoloji için kendi algoritmalarını geliştiriyor. Google, sayısal fotoğrafçılığın nasıl işe yarayacağını biliyor. Pixel telefonların çeşitli sorunları olabilir, ancak Google onları diğer Androidlere ve iPhone'a rakip ve onları aşan harika kameralara dönüştürdü. Gece Görüşü modu dudak uçuklattı ve herkesi bir cevap bulmaya zorladı.

 

Google, ekran altı kamera algoritmalarıyla aynı şeyi yapabilir ve herkesi hızla adapte olmaya zorlayabilir. Apple ve Samsung dahil şirketler aynı teknolojiye bakmıyorlar değil. Ancak yalnızca bir ZTE telefona ve teknolojiyi içeren Xiaomi ve Oppo konseptlerine sahip olmak bir şeydir. Google'ın ekran altı kamerayla Pixel 6 veya 7'yi başlatması tamamen başka bir şey.

[caption id="attachment_1807" align="aligncenter" width="904"]iPhone Google Pixel 6 From the patent: “FIG. 3 is a front elevation view thereof.” Image source: Google via USPTO[/caption]

 

Bununla birlikte, Google'ın rakiplerinden daha başarılı olacağının veya bu yıl mükemmel bir tam ekran tasarıma sahip bir Pixel telefon çıkacağının garantisi yok. Yine de geçen yıl patenti vermiş olması, teknolojiyi incelediğini gösteriyor.

 

Apple'ın iPhone çentiğini en az bir yıl boyunca yerinde tutması bekleniyor. Kamerayı ekranın altına yerleştirmek bir şeydir. Aynı şeyi Face ID ile yapmak bambaşka bir şey. Ancak Apple, alıcılara kesinlikle aynı mükemmel tam ekran iPhone'u sunmak istiyor. Yıllar boyunca bunu destekleyen çok sayıda Apple patenti ve söylenti gördük.

 

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski