İPhone ve iPad için iOS uygulaması gizlilik ayrıntıları nasıl kontrol edilir

İPhone ve iPad için iOS uygulaması gizlilik ayrıntıları nasıl kontrol edilir Apple, hem birinci taraf hem de üçüncü taraf uygulamaları için yeni iOS uygulaması gizlilik etiketlerini (uygulamalar için beslenme etiketi eşdeğeri) çıkardı. Bilgilerinizin nasıl kullanıldığını tam olarak anlamak için App Store'daki uygulamaların yanı sıra iPhone ve iPad'e önceden yüklenmiş olarak gelenler için iOS uygulaması gizlilik ayrıntılarını nasıl kontrol edeceğinizi okuyun.


Apple ilk olarak Haziran 2020'de WWDC sırasında yeni iOS uygulaması gizlilik ayrıntıları girişimini tanıttı. Artık resmi olarak Apple'ın uygulamaları ve üçüncü taraf yazılımları için App Store'da ve ayrıca App'de olmayan uygulamaları için Apple'ın web sitesinde yayında. Mağaza (önceden yüklenmiş uygulamalar).

Apple, iOS uygulamasının gizlilik ayrıntılarını yiyeceklerdeki beslenme etiketlerine benzer olarak tanımlar. Apple’ın bu girişimdeki amacı, kullanıcıları bireysel uygulamaların gizlilik uygulamaları hakkında daha iyi bilgilendirmektir. İOS uygulaması gizlilik etiketleri üç bölüme ayrılmıştır:

Sizi izlemek için kullanılan veriler


Size bağlı veriler
Size bağlı olmayan veriler
Bunu okuyorsanız, bu muhtemelen sürpriz olmayacaktır, ancak öğreneceğiniz iOS uygulamasının gizlilik ayrıntıları sizi kesinlikle hangi uygulamaları kullandığınızı veya en azından onlarla hangi bilgileri paylaşacağınızı değiştirmeye yönlendirebilir. Hadi başlayalım…

İPhone ve iPad için iOS uygulaması gizlilik ayrıntıları nasıl kontrol edilir
App Store'daki Apple ve üçüncü taraf uygulamaları için
İPhone veya iPad'inizden App Store uygulamasını açın
Gizlilik ayrıntılarını görmek istediğiniz bir uygulamayı arayın veya açın
Uygulama Gizliliği'ni görene kadar uygulama açıklamasının ve derecelendirmelerinin altında aşağı kaydırın
Tam iOS uygulaması gizlilik ayrıntılarını görmek için Ayrıntıları Gör'e dokunun
Gizlilik ayrıntılarını web'de uygulamalar için de bulabilir, web'de "uygulama mağazası" uygulama adı "için arama yapmanız yeterlidir; incelemelerin altında gizlilik etiketini görürsünüz (tam özet için" Ayrıntıları Göster "i tıklayın)

 

Süreç, App Store'da şu şekilde görünür:


Süreç, App Store'da şu şekilde görünür

 

Facebook gibi uygulamalar için iOS uygulaması gizlilik ayrıntıları oldukça uzun olabilir - örneğin korkunç uzun (neredeyse 14 iPhone 12 ekran uzunluğunda):

 

Facebook

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski