Kullanıcılar artık uygulama içi satın alımları ve abonelikleri iCloud Aile Paylaşımı aracılığıyla paylaşabilir

Bu yılın başlarında WWDC 2020'de Apple, uygulama içi satın alma sisteminde, kullanıcılar artık uygulama içi ücretli içeriği aileyle paylaşmasına olanak tanıyan büyük bir değişikliği duyurdu. Bu seçenek artık iOS 14 ve macOS Big Sur çalıştıran geliştiriciler ve kullanıcılar için resmi olarak mevcuttur.

Uygulamalar, müzik, filmler ve bir Apple Music aboneliği içeren iCloud Aile Paylaşımı aracılığıyla Apple Kimliğinizi kullanarak yaptığınız satın alma işlemlerini ailenizle zaten paylaşabilirsiniz. Ancak, uygulama içi satın alımlar bireysel kaldı ve paylaşılamaz.

Uygulama içi satın alımların aile arasında paylaşılacağına söz verdikten sonra, bu seçenek nihayet bugün halka açıldı. Bazı kullanıcılar, artık uygulama içi satın almalarını ve aboneliklerini paylaşma seçeneği sunan uygulamalar hakkında bilgilendirildi.

Kullanıcıların uygun abonelikleri iCloud Aile Paylaşımı aracılığıyla aile üyeleriyle paylaşmasına izin vermek için Ayarlar> Apple Kimliği> Abonelikler'de yeni bir geçiş mevcuttur. Ayrıca, belirli bir uygulama için abonelik paylaşımını devre dışı bırakmak için başka bir yeni seçenek bulacaksınız.

Yeni özelliği hem iOS 14.2 hem de iOS 14.3 beta'da ve ayrıca macOS Big Sur 11.0.1'de bulabildik.





 

Ancak her uygulama, uygulama içi satın alımları ve abonelikleri aileyle paylaşmanıza izin vermez. Aslında, geliştirici Steve Harris'in de belirttiği gibi, geliştiricilerin App Store Connect portalı üzerinden uygulamaları için Aile Paylaşımı'nı manuel olarak etkinleştirmeleri gerekiyor.



Bu, uygulama içi satın alımları kullanan birden fazla ücretli uygulamaya sahip olanlar ve aile üyesi cihazlarda aynı uygulama için tekrar ödeme yapmak istemeyenler için harika bir haber.

Bu Özelliği Cihazlarınızda Açabildiniz mi? Yorumlar Kısmında Bize Bildirin..

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski