Sızıntı Galaxy S21 'in iPhone 12'yi kopyalayacağını doğruladı

Sızıntı Galaxy S21 'in iPhone 12'yi kopyalayacağını doğruladı Yeni bir sızıntı bize  Samsung Galaxy S21'in iPhone 12’nin en tartışmalı özelliklerinden birini kopyalayacağını söylüyor.
Brezilyalı telekom düzenleyicisi Anatel, Ocak ayı ortalarında piyasaya sürülmeden önce üç Galaxy S21 cep telefonunu onaylayarak onlar hakkında birkaç ayrıntıyı ortaya koydu.
Belgeler, telefonların tıpkı iPhone 12 gibi ücretsiz şarj cihazları ve kulaklıklar olmadan gönderileceğini söylüyor.

Samsung'un mobil pazarı fethetmek için yaptığı en iyi şey, iPhone'u pervasızca kopyalamaktı. Galaxy S cihazlarının iPhone'a benzediği ve hissettiği ilk yıllarda Android telefonlarının popülaritesinin artmasını sağlayan şey buydu. Ardından gelen davalar, Samsung'u akıllı telefon tasarımını ve yazılımını daha da iyileştirmeye ve kendi sesini bulmaya zorladı. Ancak gerçekleştiğinde, Samsung zaten mobil sektörün zirvesindeydi. Buna rağmen Samsung, sektörü ileriye taşımak için büyük bir risk almadı. Galaxy Note bir istisnadır ve Galaxy Fold diğeridir. Ancak mobil sektördeki bu yenilikler uzun yıllar arayla ortaya çıktı.


Samsung, her yıl Galaxy S ve Note'u geliştirmeye devam etti,


ancak mobil sektördeki tonu belirlemek yerine Apple'ın liderliğini izlemeye devam etti. Ve Samsung, Apple’ın daha tartışmalı hareketlerini ancak daha sonra kopyalamak için eleştirmeye devam etti. En iyi örnek, Apple'ın 3,5 mm ses bağlantı noktasına sahip olmayan ilk iPhone olan iPhone 7'yi piyasaya sürmesinden birkaç yıl sonra Samsung'un yerinde tuttuğu kulaklık jakıdır. Samsung, çevrimiçi reklamlarda Apple ile alay etti ve daha sonra kulaklık jakı olmayan ilk Galaxy telefonları geldiğinde web'den silmek zorunda kaldı. Samsung artık iPhone 12’nin en tartışmalı hareketini kopyalamaya hazır ve bu sefer bunu yapmak için yıllarca beklemeyecek.

İPhone 12 basın toplantısında Apple, yeni cihazların alışılmış olduğu gibi ücretsiz şarj cihazları ve kulaklıklarla gönderilmeyeceğini duyurdu. Etkinlikten önce söylentilerin söylediği buydu ve Apple hepsini onayladı. Apple, her şeyin karbon emisyonlarını azaltmakla ilgili olduğunu söyledi, ancak bu hareket aynı zamanda üretim maliyetlerini de düşürüyor. Apple, iPhone kullanıcılarının hala ihtiyaç duymaları durumunda şarj cihazlarını ve EarPod'ları çevrimiçi olarak ve mağazalarda satmaya devam ediyor.

Samsung derhal sosyal medyada Apple ile alay etti ve alıcılara telefonlarının kutuda yine de ücretsiz aksesuarlarla geleceğini hatırlattı. Ancak alay konusu uzun sürmedi. Ekim ayı sonlarında, bir raporda Samsung'un Galaxy S21 serisi için benzer bir hamle yapmayı düşündüğü belirtildi. Bu, iPhone 12'nin tanıtım etkinliğinden sadece haftalar sonraydı. Aralık ortasına doğru hızla ilerledi ve Brezilya dilinde yayınlanan Tecnoblog blog, Samsung'un Apple'ı tekrar kopyalamak üzere olduğunu kanıtlayan kanıtlar buldu.

Brezilyalı düzenleyici Anatel, beklenen lansmanından yaklaşık bir ay önce Sızıntı Galaxy S21, Galaxy S21 Plus ve Galaxy S21 Ultra'yı onayladı. Raporlar, Samsung'un yeni üçlü telefonunu Ocak ayı ortasında duyuracağını söylüyor. Belgeler, üç cihazın model numaralarını ortaya koyar ve pil kapasitelerini doğrular. Üç telefon için sırasıyla 4.000 mAh, 4.800 mAh ve 5.000 mAh pil paketlerine bakıyoruz.

Evrak işlerine göre tüm telefonlar 5G bağlantı ve ultra geniş bant desteğine sahip olacak. İkincisi, Apple'ın önce iPhone'a getirdiği bir şey.


Anatel belgeleri ayrıca, üç cihazın kutuda şarj cihazlarıyla satılmayacağını ve alıcıların da ücretsiz kulaklık alamayacağını söylüyor. Apple bunu yapmasa Samsung'un aynı hareketi yapması pek olası değil. Ancak tıpkı Apple gibi, Samsung'un kararı da çoğu insanı incitmeyecek. Mevcut Android telefon kullanıcıları, telefonlarla çalışacak şarj cihazlarına zaten sahipler ve çoğu insan kablolu veya kablosuz kulaklıklara sahip. Yeni aksesuarlar veya daha yüksek şarj hızlarına sahip şarj cihazları isteyenler, bunları ayrıca satın almak zorunda kalacak.

Samsung'un kulaklık bölümünde Apple'a göre bir avantajı var. Şirket genellikle, Galaxy Buds kablosuz kulaklıklarının sürümleri de dahil olmak üzere, cihazlarına hediye kartları için ön sipariş veren alıcılar sunuyor.

Samsung bu ayrıntılardan herhangi birini henüz onaylamadı, ancak Koreli dev geçmişte büyük Galaxy S veya Note sırlarını saklamış değil.

Samsung'un aksesuarları tüm Galaxy telefonlarından kaldırıp kaldırmayacağı belli değil. Apple'da hala stokta bulunan iPhone'ların tümü, yalnızca iPhone 12 değil, şarj cihazı ve kulaklık olmadan gönderilir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski