watchOS 8 yeni uygulamalar, yeni yüzler ve widget'lar sunabilir

watchOS 8 yeni uygulamalar, yeni yüzler ve widget'lar sunabilir WatchOS'in bir sonraki sürümünün açıklanmasına yaklaşık altı ay kaldı. Henüz herhangi bir söylenti duymadık, bu nedenle bu fikirlerin tümü tamamen varsayıma dayanıyor. Ancak günün sonunda, watchOS'un geliştirilebileceği birçok yol var. Daha ayrıntılı sağlık verileri ölçümlerinden daha da göze çarpan bilgilere kadar, Apple, watchOS'u daha güçlü hale getirmek için birçok fırsata sahiptir.

 

Bu konseptin merkezinde, yeni uygulamalar eklemeye ve sistemin mevcut bileşenlerini bağımsız uygulamalara dönüştürmeye odaklanılıyor. Apple Watch'un belki de en önemli işlevi, kapsamlı sağlık sensörleri dizisidir. Şu anda, her temel sağlık kapasitesinin kendi uygulaması vardır. Ancak, önceki sağlık verilerini gözden geçirmenin veya daha kapsamlı bir genel bakışa bakmanın gerçekten bir yolu yok.

Sağlık Uygulaması


Apple, saati daha güçlü ve bağımsız bir sağlık cihazına dönüştürmek için gerçekten de Sağlık uygulamasını watchOS 8 'a eklemeli. Farklı sağlık metriklerini ölçmek için mevcut her bir uygulama hala var olacaktı, ancak geçmiş sağlık verilerini veya bugünün tüm verilerini tek bir yerde görmek için yeni Sağlık uygulamasını kullanabilirsiniz.

Sağlık Uygulaması

 

Normalde yalnızca iPhone'unuzda görünen önemli noktalara ve ayrıca her bir kategoriye ve sağlık ölçüsüne bakabilirsiniz. Bu, şu anda verilere doğrudan saatinizden bakamayacağınız anlamına gelir.

Solar + Astronomi Uygulamaları


Apple Watch'taki en güzel saat kadranlarından ikisi de süper güçlüdür. Aslında, aslında bağımsız uygulamalar gibi çalışırlar. Ancak ikisi de çok keşfedilebilir değildir. Bu yüzlerin ikisi de komplikasyonlara fazla yer bırakmaz ve sonuç olarak çok sık kullanılmaz.

Apple bunları iki yeni bireysel uygulamaya ayırabilir. Solar uygulaması, Solar Graph saat kadranıyla aynı grafik tasarımını kullanarak gün boyunca güneşin yerini görmenin kolay bir yolunu sunabilir. Astronomi uygulaması, mevcut ay evresini, Dünya'nın konumunu görüntülemenize ve güneş sisteminin yörüngesi ile oynamanıza izin verebilir.

Solar + Astronomi Uygulamaları

Bu saat yüzlerinin her ikisi de takılıyordu, ancak bu özelliklere sahip iki yeni uygulama ekleyerek daha fazla insan bunları daha sık kullanabilir.

Denetim Merkezindeki Pencere Öğeleri


Apple, watchOS'in ilk iki sürümünde "bakışlar" adı verilen bir şey sundu. Başlangıçta, üçüncü taraf uygulamalardan gelen önemli bilgileri hızlıca göstermeleri amaçlanıyordu. Ancak geliştiriciler bir kez daha güçlü yerel uygulamalar yapabildiklerinde ve saat daha güçlü bir işlemciye sahip olduktan sonra buna gerek yoktu. Apple bunları tek bir Kontrol Merkezi katmanıyla değiştirmeyi seçti. Hızlı göz atılabilir bilgileri dock'unuzdaki komplikasyonlara ve uygulamalara bıraktılar.

Denetim Merkezindeki Pencere Öğeleri

 

iOS 14’ün küçük widget boyutu sınıfı, Apple Watch için mükemmel bir adaydır. Apple, Kontrol Merkezi'ni kaydırılamayan tek bir sayfada birleştirmeli ve çeşitli widget'lar arasında yatay kaydırma eklemelidir. Kullanıcı arayüzü bakışlara çarpıcı bir benzerlik taşıyor, ancak bu widget'lar yeniden yüklemede çok daha güçlü ve çok daha hızlı olacaktı.

Apple, tek başına bir uygulama olmadan mevcut iOS 14 widget'larınızı Watch'a taşımanızı bile mümkün kılabilir. Veriler web'den veya iPhone'unuzdan senkronize edilebilir. Bu, tam Apple Watch uygulamalarını bir sükunetle geliştirmekle ilgilenen saat üzerinde daha fazla üçüncü taraf yazılımı edinmeye yardımcı olabilir.

Eğlenceli Yeni Yüzler


Apple TV + geçen yıl gerçekten büyük bir patlama yaşadı ve bazı karakterleri özellikle sevildi. Hizmete kaydolmak için yeni bir teşvik, en sevdiğiniz şovlardan karakterleri saatinizde hayata geçiren yeni bir "TV +" yüzü olabilir. Snoopy saat yüzünüzün etrafında uçabilir, Ted Lasso size bir gülümseme verebilir, Central Park'tan karakterler şarkı söyleyebilir, olasılıklar sonsuzdur. Özel bir komplikasyonla bu karakterlerden alıntılar ve onaylar görüntüleyebilir.

Eğlenceli Yeni Yüzler

 

Bir Ted Lasso saat yüzünün Apple hayranları arasında büyük bir hit olmasını beklerdim. İyimser sözleriyle birlikte, gerçekten hoş bir yeni saat yüzü olabilir.

Piller Uygulaması


İOS 14'teki en iyi widget'lardan biri piller widget'idir. Bağlı cihazlarınızdaki mevcut pil seviyesini güzel bir şekilde görüntüler. İPhone'da harika olsa da Apple Watch'ta olması daha da kullanışlı olabilir.

watchOS 8

 

Daha da güçlü hale getirmek için, düşük güç modu gibi şeyleri uzaktan açmanıza izin verebilir. Bağlanılan cihazlarınıza göz kulak olmanın harika bir yolu olacaktır. Ayrıca, iOS 14'ten daha güçlü pil widget'ı yeni kontrol merkezine eklenebilir.

Yürüyüş Uygulaması


Daha da karantina altına alınan bir dünya ile, harika dış mekanları keşfetmek ve biraz temiz hava almak için biraz zaman ayırmamız önemlidir. Yeni Doğa Yürüyüşü uygulamasıyla, ziyaret ettiğiniz parkurlar ve yerler hakkında bilgi edinebilir, yeni yerlere rehberler bulabilir ve yürüyüş sırasında konumunuzu takip edebilirsiniz.

watchOS 8

 

Apple'ın bu yılki sürümle watchOS'u güçlendirmesinin birçok başka yolu var. Ancak, son zamanlarda her büyük sürümde çok özel daha küçük özellik alt kümelerine odaklanıyor gibi görünüyorlar. Bu fikirler hakkında ne düşünüyorsunuz? WatchOS 8 için ne gibi fikirleriniz olabilir? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski