Android 12 ekran görüntüleri sızdırıldı!

 

Android 12 ekran görüntüsü sızdırıldı

Android 12, bu seneki Google I/O etkinliğinde resmen tanıtılacak. Şimdiye kadar hakkında çoğu detayı öğrendiğimiz işletim sisteminin tanıtım videosu sızdırıldı. Bir YouTuber tarafından paylaşılan videoda, Android 12 ile gelecek yenilikler hakkında detaylı bilgiler bulunuyor. Tanıtımda, işletim sisteminin arabiriminde meydana getirilen değişimler de dikkat çekti.



Android 12 radikal tasarım değişikliklerine imza atacak


Akıllı telefonların efsunk çoğunluğuna yaşam veren Android, ilk büyük kurmacam değişikliğini Lollipop 5.0 sürümüyle hayata geçirmişti. Bu güncellemeyle Google’ın benimsediği Material Design (Materyal tasarım) dili Android 9’dan sonra daha fazla yaşamımıza girdi. Halihazırda kullanılan Android 11’e kadar çıkan sürümlerde ufak tefek arayüz değişimleri oldu. sadece efsunk bir yenilik yapılmamıştı.


Google’ın Android 12 ile, Lollipop 5.0 sürümünde yaptığına benzer efsunk bir kurmacam değişikliğine imza attığı ortaya çıktı. Amerika’li YouTuber Jon Prosser, Google I/O 2021 etkinliğinde yapılacak Android 12 sunumunun videosunu paylaştı. 18 Mayıs’ta düzenlenmesi beklenen faaliyet öncesi sızdırılan imajlerde; bildirim çubuğundan ses düzen kaydırıcsıcaklıkna, widgetlara ve tatbik içi ikonlara varana kadar her bir objenin yeniden tasarlandığı anlaşılıyor.



Google, Android 12’de görsel bütünlüğü sağlamak ismina çok efor sarfetmiş durumda. Yuvarlak hatlara haiz tatbik pencereleri ve ikonların hepsinin aynı düzeyde olması, bunun en büyük göstergelerinden. ayrıca pembe-beyaz karışımı bir renk tonunun işletim sisteminde baskın olacağı da gözlerden kaçmadı.


Google’ın kendi yazı tipini kullanan Android 12, elbet ki bu değişimleri bütün telefonlara yansıtamayacak. Çünkü her akıllı telefon üreticisi kendi kullanıcı arayüzünü üretiyor. Android’in saf hali ise geri planda kalıyor. bu yüzden yenilikleri deneyimlemek isteyenlerin stok Android yüklü bir telefon satın almaları gerekiyor.


Yerleşik tema desteği yolda

Android 12 ekran görüntüsü sızdırıldı


neredeyse tüm akıllı telefonlarda varlığını sürdüren tema desteği, Android 12 ile varsayılan hale gelecek. şu demek oluyor ki üreticinin o özelliği ekstra geliştirmesine gerek kalmadan, işletim sisteminin i·lişkiı değiştirilebilecek. Kullanıcılar böylelikle telefonlarına istedikleri vakit farklı manzara kazanmıştırrabilecekler.


Android 12’nin 18 Mayıs’ta düzenlenecek Google I/O 2021 etkinliğinde tanıtılması umut ediliyor. Peki sizin yeni Android’den beklentileriniz neler?

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski