Apple iPhone 13 yeni bir tasarıma sahip olacak ve bazı detayları yeni sızdırıldı

Apple iPhone 13


  •  Apple iPhone 13 yeni bir tasarıma sahip olacak ve bazı detayları yeni sızdırıldı    Apple'ın iPhone 13'ü, mevcut Apple Watch modellerine benzer şekilde Her Zaman Açık Ekrana sahip olacak.
  • Saat ve pil simgesi, gelen bildirimlerle birlikte her zaman görünür durumda kalacaktır.
  • Diğer söylentiler iPhone 13 özellikleri arasında Portre Modu videosu desteği ve Touch ID'nin geri dönüşü yer alıyor.
  • Üstelik iyi bir geçmişe sahip bilinen bir Apple sızıntısı, iPhone 13’ün yeni tasarımının ayrıntılarını sızdırdı.
EverythingApplePro YouTube kanalından ve sızıntı yapan Max Weinbach'tan gelen yeni bir rapora göre, Apple’ın yeni nesil iPhone 13'ü, cihazı daha kavrayıcı ve tutması daha kolay hale getirecek tekstüre ve daha "rafine" mat bir arka yüze sahip olacak.


Rapor, "Mat arka kısım rafine oluyor" diye belirtiyor. "Dolayısıyla 2021 iPhone'larda, Max'in Pro modellerinden bahsettiğinden eminim, biraz daha kavrayıcı dokulu bir arka yüze sahip olacaklar. Biraz daha rahat olacaklarını söylüyor ve Pixel serisindeki gibi yumuşak bir mat gibi olacağını varsayıyor. "



Kuşkusuz en büyük tasarım değişikliği olmasa da, kesinlikle iPhone'u tutması biraz daha rahat hale getirmeli. Apple'ın iPhone 12 serisinde yeniden tanıtılan iPhone 4'ten ilham alan tasarımıyla bir araya gelen tasarım ince ayarı, muhtemelen şirketin yeni nesil iPhone'unu şimdiye kadarki en şık yapacaktır.


Daha önce bahsetmediğimiz söylenen bir iPhone 13 özelliği, Her Zaman Açık ekrana odaklanıyor. Bu özellik, Apple Watch'ta zaten mevcut olana benzer olacağını varsaydığımız bir özellik.


Rapor, zaman ve pil simgesinin her zaman görünür kalacağını iddia ediyor. Rapor, bildirimler geldiğinde, ekranın sadece bu kısmının etkinleştirileceğini belirtiyor.


Max Weinbach Şunları ekliyor:


Her Zaman Açık Ekran minimum özelleştirilebilirliğe sahip olacaktır. Mevcut tasarım temelde tonlanmış bir kilit ekranına benziyor. Saat ve pil şarjı her zaman görülebilir. Bildirimler bir çubuk ve simgeler kullanılarak görüntüleniyor gibi görünüyor. Alındığında, ekranın tamamen aydınlanmaması dışında bildirim normal şekilde açılır. Bunun yerine, kısılması ve yalnızca geçici olması dışında, tam şu anda alıştığınız gibi gösterecektir.


İPhone'daki Her Zaman Açık ekran yalnızca marjinal olarak yararlı görünse de, pil ömrü üzerinde gerçek bir etkisi yoksa Apple'ın bunu uygulamaması için hiçbir neden yoktur.


Rapor, Apple’ın iPhone 13 Pro modellerinin 120 Hz ProMotion ekran içereceğini ekliyor. Bu özellik, daha akıcı kaydırmaya, iyileştirilmiş yanıt süresine ve "daha yumuşak hareket içeriğine" olanak tanır. Önceki raporlara göre, Apple’ın uygulaması, duruma bağlı olarak ekranın 60 Hz ve 120 Hz arasında değişeceği şekilde dinamik değişken yenileme geçişine sahip olacak.


Rapor ayrıca, iPhone 13'ün gelişmiş bir ultra geniş lens içereceğini ve video kaydederken Portre Modu için destek içereceğini iddia ediyor. İkinci haberin doğru olduğu kanıtlanırsa, iPhone'u kesinlikle daha yetenekli bir video kayıt cihazı haline getirecektir. Portre Videonun oldukça uzun bir süredir çalışmaların içinde olduğu ve kullanıcıların işlem sonrası alan derinliğini değiştirmesine olanak tanıyacağı bildirildi.


Geçen ay gün ışığına çıkan en ilgi çekici iPhone 13 söylentisi, Apple’ın yeni nesil iPhone'unun ekran içi parmak izi sensörü aracılığıyla Touch ID'yi geri getirebileceğini öne sürüyor. Bu özelliğin FaceID ile birlikte var olacağı bildiriliyor.


Son olarak, raporlar Apple’ın iPhone 13 modellerinin hepsinin Eylül ayında piyasaya çıkacağını gösteriyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski