İOS 15 Konsept Videosu Yayılmlandı - işte İOS 15 Özellikleri

İOS 15 Konsept Videosu Yayılmlandı


İOS 15 Konsept Videosu Yayılmlandı - işte İOS 15 Özellikleri     WwDC bu yıl 7 Haziran'da başlayacak ve Apple, geçmiş yıllarda olduğu gibi şirketin iOS 15'in yanı sıra macOS, watchOS, tvOS ve daha fazlasının yeni sürümlerini tanıtacağı bir açılış etkinliği düzenleyecek. Ve açılış konuşması şüphesiz sürprizlerle ve belki de bazı yeni donanımlarla dolu olacak olsa da, etkinliğin ana cazibesinin iOS olacağı konusunda hiçbir şüphe yok.


Geçtiğimiz birkaç ay içinde birkaç iOS 15 söylentisinin sızdığını görmemize rağmen, henüz tam olarak bir bilgi akışı görmedik. Şimdi bu, yüksek beklentilere sahip olmamamız gerektiği anlamına gelmiyor. Aksine, iOS 15 söylentilerinin olmaması, Apple'ın bu yıl sızıntıları uzak tutmak için daha iyi bir iş çıkardığının bir işareti olabilir.


WWDC'ye bir aydan kısa bir süre kala, Nicholas Ghigo tarafından hazırlanan yeni bir iOS 15 konsept videosu, en çok talep edilen iOS özelliklerinden bazılarının nasıl görünebileceğini gösteriyor. Video benim beğenime göre çok fazla hızlı kesim içeriyor, ancak yine de bazı ilginç yeni tasarım öğelerini ortaya çıkarmak mümkün.


En iyi örnek olarak, yakından bakarsanız, Apple’ın söylentilerine göre Her Zaman Açık ekranının neye benzeyeceğini anlayabilirsiniz. Raporlara göre, Her Zaman Açık ekran, yalnızca küçük bir ilgili bilgi seçkisi göstereceği için Apple Watch'a benzeyecek.


Bu noktada, not sızdıran Max Weinbach bu yılın başlarında şunları söyledi:


Her Zaman Açık Ekran minimum özelleştirilebilirliğe sahip olacaktır. Mevcut tasarım temelde tonlanmış bir kilit ekranına benziyor. Saat ve pil şarjı her zaman görülebilir. Bildirimler bir çubuk ve simgeler kullanılarak görüntüleniyor gibi görünüyor. Alındığında, ekranın tamamen aydınlanmaması dışında bildirim normal şekilde açılır. Bunun yerine, kısılması ve yalnızca geçici olması dışında, tam şu anda alıştığınız gibi gösterecektir.


Videoda hayal edilen diğer bazı özellikler arasında bölünmüş ekran çoklu görev, yenilenmiş bir Kontrol Merkezi, birden çok zamanlayıcıya sahip yeni bir Saat uygulaması (gerçekten harika görünüyor), etkileşimli widget'lar ve daha fazlası yer alıyor.


Videonun tamamı aşağıda görülebilir:


Bahsettiğimiz diğer bazı iOS 15 özellikleri, bildirimler için yeni bir çerçeve ve biraz yenilenmiş bir kilit ekranı içerir.


Gördüğümüz daha ilgi çekici raporlardan biri, Apple'ın WhatsApp gibi daha ayrıntılı sohbet uygulamalarına biraz daha benzer hale getirmek için Mesajlar uygulamasının elden geçirilmesi üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Bununla birlikte, eksiksiz bir Mesajlar yeniden tasarımı, iOS 16 veya iOS 17'ye kadar ulaşamayabilir.


Bu arada, bu haftanın başlarında Apple, yaklaşan yazılım güncellemeleriyle birlikte sunmayı planladığı bir dizi yeni erişilebilirlik özelliğini tanıtan bir basın bülteni yayınladı.


Bu yılın ilerleyen zamanlarında, Apple’ın tüm işletim sistemlerindeki yazılım güncellemeleriyle, uzuvları farklı olan kişiler AssistiveTouch kullanarak Apple Watch'ta gezinebilecekler; iPad, daha kolay kontrol için üçüncü taraf göz izleme donanımını destekleyecektir; ve görme engelli ve az gören topluluklar için, Apple’ın sektör lideri VoiceOver ekran okuyucusu, görüntülerdeki nesneleri keşfetmek için aygıt içi zekayı kullanarak daha da akıllı hale gelecek. Apple, nörolojik çeşitliliği desteklemek için dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmeye yardımcı olacak yeni arka plan sesleri sunuyor ve sağır veya işitme güçlüğü çekenler için Made for iPhone (MFi) yakında yeni çift yönlü işitme cihazlarını destekleyecek.


Geçen yıl olduğu gibi, Apple'ın bu Haziran'daki WWDC etkinliği, koronavirüs salgını nedeniyle yalnızca çevrimiçi olacak.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski