Apple Watch Series 3, Apple için beyaz bir fil haline geldi

Apple Watch Series 3

 

Apple Watch Series 3, Apple için bir sorun haline geliyor. Akıllı saati güncellemek gitgide daha karmaşık hale geliyor ancak aynı zamanda Apple gibi bir marka için 199$'lık bir Saat seçeneğine sahip olmak inanılmaz bir fırsat. Peki şirketin Apple Watch Series 3 konusunda ne yapması gerekiyor?

Birkaç hafta önce, 9to5Mac'ten Filipe Espósito, Apple'ın 2017 Apple Watch Series 3'ü durdurması gerektiğini çünkü "önce tüm cihazı geri yüklemek zorunda kalmadan watchOS güncellemelerini Series 3'e yüklemek neredeyse imkansız hale geldi" dedi. Ve o haklı.

Ayrıca, Seri 3'ün geliştiriciler için de bir sorun haline geldiğine dikkat çekiyor:

Series 3, kullanıcıların beklediği deneyimi sunmamanın yanı sıra, uygulamalarında eski ekran form faktörünü desteklemek zorunda kalan bazı geliştiricileri de üzüyor – artık Series 3'te performans açısından makul ölçüde iyi çalışmasalar bile. hilelere ve gelişmiş ayarlara güvenmeden zar zor güncelleniyor, Apple neden hala satıyor?

Ve Filipe'nin sorusuyla, yeni müşteriler için olmasa da Apple Watch Series 3'ün neden hala Apple için iyi bir fırsat olduğunu yanıtlamaya çalışacağım.

Apple, Apple Watch Series 3 hakkında ne yapabilirdi?

Apple Watch Series 3


Apple Watch Series 3 neredeyse 4 yaşında ancak ortalama bir müşteri için hala iyi görünüyor. Nispeten ucuz ve Apple Watch Series 6'nın yapabildiği tüm süslü şeyleri umursamayanlar için, neredeyse 199 $ 'lık bir hırsızlık.

En büyük sorun ise Apple'ın sadece 8 GB depolama alanına sahip modeli sunması. Müşteri, Hücresel özellikli Apple Watch Series 3'ü satın alırsa veya zaten satın alırsa, akıllı saati güncellemek için fazlasıyla yeterli olan 16 GB depolama alanına sahip olduğundan Saati kullanırken herhangi bir sorun yaşamayacak.

Dolayısıyla, Seri 3'ün Hücresel sürümüne sahipseniz, muhtemelen Apple'ın ona watchOS 8 ile en az bir yıl daha yazılım güncellemesi vermesini bekliyorsunuzdur. Aynı zamanda, bir Seri 3'e sahipseniz veya satın almayı planlıyorsanız. Apple'da şu anda, yepyeni Watch'unuzu yalnızca iki ayda bir güncellemek için geri yüklemeniz gerektiği konusunda gerçekten sinirleneceksiniz. Bu yüzden şu anda kimseye Apple Watch Series 3'ü satın almasını tavsiye edemeyiz.

Apple'ın şu anda yapabileceği en iyi şey, Apple Watch Series 3'ü durdurmak, ona bir yıl daha watchOS güncellemeleri vermek ve Apple Watch SE fiyatlarını yaklaşık %10 düşürmek. Bu, modası geçmiş Series 3'ten yalnızca 50 $ daha fazla olan 250 $ 'a harika bir Saat satmak için yeterli olacaktır.

Kullanıcılar ve Apple için bir kazan-kazan durumu olurdu. Apple'ın Seri 2'yi duyurmadan önce orijinal Apple Watch'ın fiyatlarını düşürmesinden bu yana bir emsal de var. Şirketin yapabileceği bir diğer şey, kullanıcılara Seri 3'ü güncellemeleri için geri yüklemeleri gerektiğini bildirmekten başka, daha az depolama gerektiren bir yazılım güncellemesi sunmaktır. Seri 3'ün birden fazla komplikasyonla başa çıkamayacağını hepimiz biliyoruz, o halde neden sadece içinde birkaç özellik içeren bir güncelleme sunmuyoruz?

Özet: Apple Watch SE bir sonraki büyük anlaşma

apple-watch-se


WWDC 2021'e sadece birkaç gün kaldığımız için Apple, Apple Watch Series 3 hakkında ne yapmayı planladığını çok yakında açıklayabilir. Kesin olan bir şey, Apple sessiz kalırsa, şirket için daha kötü olabilir. Apple Watch Series 3, Watch'a harika eklemeler getirdi, ancak depolama eksikliği, Apple Watch'u ilk kez denemek isteyen müşteriler için etrafta bulundurmaktan daha büyük bir sorun haline geliyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski