Apple iOS 15 ile iMessage'i nasıl iyileştirebilir?

 Hepimiz iMessage'ı kullanmaktan zevk alırız ve genellikle bunu arkadaşlarımız, ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte kullanmakla övünürüz. iMessage, ilk lansmanından bu yana büyük ölçüde iyileşmiş ve büyümüş olsa da, Apple'ın bu yıl iOS 15 ile iyileştirmesinin hala birçok yolu var.

iMessage


iOS 14 ile şirket nihayet iMessage'da zincirli yanıt özelliğini tanıttı, sabitlenmiş konuşmalar getirdi ve uygulamaya bazı harika iyileştirmeler yaptı ancak iOS 15 ile Apple'ın daha fazlasını yapması gerekiyor.

Örneğin, iMessage'daki eski mesajlarınızı hiç yukarı kaydırmayı denediniz mi? Neredeyse imkansız. Orada birkaç yıl önce yazdığınız kelimeleri tam olarak bilseniz bile muhtemelen erişemeyeceğiniz gigabaytlarca veriye sahip olabilirsiniz.

Ve Apple'ın bir şeyler yapması gerektiğini düşünen tek kişi ben değilim. Web'de bir iMessage sohbetinin başlangıcına kaydırabilme hakkında birkaç forum tartışması vardır. Spencer Dailey, Anahtar Tartışmalar blogunda, karısıyla eski mesajları bulmaya çalışırken bu konu hakkında şunları yazdı:

Belirli iMessage'ları aramak kullanışlı değildir çünkü 2+ yıllık iMessage'ları ararken güvenilir değildir. Sonuçlar, konuşmanın daha geniş bağlamını gözden kaçırıyor veya benim durumumda eski mesajlar aramada görünmüyor. Eşim ve ben en eski mesajlarımızın metnini biliyoruz (ilk 5 veya daha fazla mesajımızın ekran görüntüsüne sahibiz) ve arama onları geri döndürmüyor. Ama aynı zamanda, ya eski bir mesajın tam ifadesini unutursanız, iki kat şansınız kalmaz. (Ve hayır, ilk etapta kullanıcılara sunmak için uygun olmayan bir seçim olan “Eski Konuşmaları Otomatik Sil” seçeneğini hiçbir zaman açmadım.

Burada, iPhone'unda 64 GB veya 512 GB'ın üzerinde depolama alanı olup olmadığı önemli değil. Aynısı, mesajlar iCloud'da saklanıyorsa da geçerlidir.

Ve bu sadece bu değil. Mac'te iMessage kullanma deneyimi Apple benzeri değildir. Mesajları senkronize etmek her zaman daha uzun sürer, bir grubun adını veya fotoğrafını ne zaman değiştirdiğini asla anlamaz ve birkaç hafta önce paylaşılan resimleri aramak zordur.

Dailey bana iMessage kullanırken en çok nefret ettiğim şeyleri hatırlattı:

Dün iMessage'larımın "en üstüne" karımdan gelen ve karıma gitmeye çalıştım. Sadece birkaç dakika sonra, 16 GB RAM'e sahip bilgisayarım "plaj topu oynamaya" başladı ve 6 ay önceki mesajlara bile ulaşamadan uygulama dondu. Bu arada, karım iPhone 8 Plus'taki ilk mesajlarımıza erişmeye çalıştı ve bu daha da üzücüydü: 45 dakikadan fazla kaydırmadan sonra, konuşmanın başlamasından bir yıl sonra geldi ve ardından iMessages uygulaması üzerine çöktü.

İOS 15'te iMessage için en önemli özellikler

iMessage-iOS-14


Yeni Memoji özelleştirmesine sahip olmak her zaman harika olsa da, iMessage'ı geliştirmek için Apple'ın yapması gereken birkaç şey var. İşte iOS 15 için birkaç fikir:

  • Son gönderilen mesajları silin;
  • Yanıt dizisi işlevini geliştirin;
  • Mac entegrasyonunu diğer cihazlarla düzeltin - artık iki katına çıkan gruplar yok;
  • Kullanıcıların sahip oldukları tüm mesajları saklamasına ve mesajlara erişmesine izin verin;
  • Kullanıcının bir bağlantı göndermesine izin verin, ardından önizlemenin görünmesini beklemek ve ardından mesajı göndermek yerine önizlemeyi göstermesine izin verin.

Bu makalede, iMessage'ı WhatsApp, Telegram veya Signal ile karşılaştırmak bile istemiyorum. Sanırım Apple'ın iMessage ile yıllar içinde bu "birkaç" sorunu yaşamasına izin verdik, çünkü başka bir uygulamayı açmak yerine birine mesaj göndermek çok daha pratik, ancak bu sorunlardan bazılarının düzeltilmesinin zamanı geldi.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski