Artık Ana Ekran yalnızca uygulamalar için değil, içeriği ve insanlarla da genişletmenin zamanı geldi

Artık Ana Ekran yalnızca uygulamalar için değil,

 

Steve Jobs, Ocak 2008'de Macworld'de sahneye çıktı ve iPhone'unuzun ana ekranına web siteleri ekleyebileceğinizi duyurdu. Onlara "web klipleri" adını verdi ve tek bir dokunuşla bir web sitesine girmeyi son derece basit hale getirdi. Web klipleri bugün hala kullanımdadır ve "Ana Ekrana Ekle", iOS'ta Safari için hala popüler bir özelliktir. Apple, bu işlevselliği Kestirmeler'e getirdi ve bunları Ana Ekranınıza sabitlemenize olanak tanıdı. Peki ya Ana Ekranınıza başka tür şeyler de ekleyebilseydiniz?



 

Apple, Müzik, Podcast'ler, Haberler ve TV'deki paylaşım sayfasına aynı "Ana Ekrana Ekle" düğmesini ekleyebilir. Her içerik türü, farklılaşma için farklı bir şekle sahip olabilir. Albümler, podcast'ler ve yayınlar daha çok kare şeklinde simgeler içerebilir. Dergiler kapakları göstermek için daha dar olabilir. TV Şovları ve filmler, uygulamada görünenle aynı resimleri kullanabilir.


"Ana Ekrana Ekle", çok çeşitli farklı Apple uygulamaları ve hizmetleri için evrensel bir özellik haline gelebilir. Hatta API'ye dönüştürebilirler ve üçüncü taraf uygulamaların da Ana Ekranınıza içerik türleri eklemesine izin verebilirler.





Farklı içerik türlerine ek olarak, geliştirici ve tasarımcı Jordan Singer, favori kişilerinizi Ana Ekranınıza ekleme yeteneğini hayal etti. Her simge, Mesajlar uygulamasında bir Memoji'nin yaptığı gibi görünür. Simgeler, bir kişi size bir mesaj gönderdiğinde veya bir mesaja tepki verdiğinde size gösterebilir. Muhtemelen iOS 14’ün Mesajlar uygulamasında favorileriniz için yaptığınız gibi yazıp yazmadıklarını da görebilirsiniz.





Bunların çoğu kısayollarla veya web klipleriyle zaten yapılabilir, ancak bunlar titizdir ve çok sayıda yaratıcı problem çözme gerektirir. Apple, bu özellikleri doğrudan iOS'ta oluşturacak ve hatta geliştiriciler için bir API sunacak olsaydı, Ana Ekran, uygulamalar ve widget'lardan çok daha fazlası için bir yer haline gelebilirdi. Ve tüketicilerin Ana Ekranlarını özelleştirmesini son derece kolaylaştırabilirler.


Steve'in aşağıdaki iPhone'da web kliplerini tanıttığı Macworld 2008'den bir videoya göz atabilirsiniz, bölüm 14:46 civarında başlıyor. Ayrıca, aşağıdaki yorumlarda Ana Ekran için bu fikirler hakkında ne düşündüğünüzü bize bildirin!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski