iPad yaşam kalitesini artırmak için iPadOS 15 istek listesi Mac'ten bağımsız

iPad yaşam kalitesini artırmak için iPadOS 15 istek listesi Mac'ten bağımsız  Apple'ın WWDC'de iPadOS 15'i önizlemesine bir hafta kaldı ve hepimiz iPad için önemli bir yazılım yükseltmesi umuyoruz. Sadece iOS 14'ün iPad'e gelmeyen düşük meyvesi değil, aynı zamanda iPad Pro'daki profesyonel kullanıcılar için önemli bir adım.


İlk haftayı 12.9 inç iPad Pro'yu (2021) MacBook Air kapatıp bir kenara bırakarak geçirdim ve taşınabilir bir ekranı tablet, dizüstü bilgisayar ve masaüstü olarak kullanmanın çok yönlülüğü gerçekten harikaydı. Sorun, iPad Pro'nun işi benim için zaten yapamaması değil. Aynı görevleri yerine getirmenin yaşam kalitesi, iPadOS'ta macOS kadar yüksek değildir. 7 Haziran'da WWDC 2021'de izleyeceklerim şunlar:

 

Widget'lar, Uygulama Kitaplığı ve Dock

Apple, iPhone'da iOS 14 ile büyük bir şekilde teslim edildi. Uzun süredir en çok kullandığım uygulamalarım için ikinci sayfadaki klasörlerde alfabetik olarak düzenlenmiş nadiren kullanılan uygulamalarla tek bir ana ekran kullandım. iOS 14, herhangi bir ana ekranda widget desteği, uygulama simgelerini ve ana ekranları gizleme yeteneği ve akıllı ve çekici bir klasör sistemi olarak işlev gören uygulama kitaplığı ızgarasını tanıttı.


iPadOS için varsayılan ana ekran henüz o kadar gelişmiş değil. Favori uygulamalarınız ve klasörleriniz dock'ta yaşayabilir ve uygulamaların içinden erişilebilir ve herhangi bir uygulamayı çoklu görev için harici bir klavyeyle Spotlight aramasının dışına sürükleyebilirsiniz, ancak iPadOS 14 bunun dışında oldukça sınırlıdır.


Şu anda, herhangi bir uygulamanın yan yana açılabilmesi veya başka bir uygulama üzerinde yüzebilmesi için dock'ta yaşayan kendi uygulama kitaplığı klasör sistemimle bu sınırlamalar üzerinde çalışıyorum. Dezavantajı, dock'a kaç uygulama ve klasörün sığabileceğinin bir sınırı olması ve bu kadar çok klasörle dock'taki bir klasörün dışına yalnızca en çok kullanılan altı uygulamayı sığdırabiliyorum.

iPadOS 15 istek listesi



Bu arada, gerçek ana ekranım, yatay modda her zaman solda bir sütun olarak görünebilen ve dikey yönde çekilmesi gereken bir widget yığınına sahip özellikli bir görüntüdür. İPadOS'un iOS gibi tüm ana ekrana widget'lar getirdiğini ve uygulama kitaplığının son ana ekran olarak görüneceğini varsayıyorum.


Tercihim, kaydırmayı ortadan kaldırmak için ana ekranı kullanışlı widget'lar ve uygulama kitaplığı arasında bölmek olacaktır. Uygulamalar ana ekrandan veya yuva ve uygulama kitaplığından başlatılabildiğinden, yuvada bir uygulama kitaplığı başlatıcısı (macOS'taki Launchpad'e benzer) görmeyi umuyorum, böylece uygulamalar ana ekranda veya klasörler olmadan yuvada bulunabilir ve yine de ana ekrana dönmeden veya harici bir klavyeye ihtiyaç duymadan çoklu görev.


Sesli çoklu görev

macOS'li M1 MacBook Air'im, ben bir podcast'ten veya müzik kitaplığımdan ses dinlerken Mesajlar'dan ses veya YouTube'daki bir video çalabilir. Diğer uygulamaları dinlerken iPadOS'ta herhangi bir yerden kısa bir ses klibi oynatmak, o anda çalmakta olan sesi duraklatacaktır (ve klibi dinlemeyi bitirdiğinizde devam edebilir veya etmeyebilir).


Bu küçük bir rahatsızlıktır, ancak iPad'de aynı işlemciye sahip bir MacBook'un aynı engele takılmaması durumunda ona yeterince vurduğunuzda canınız yanar. Daha sınırlayıcı olan şey, bir uygulamada ortak sunucunuzla internet üzerinden başka bir uygulamada konuşurken bir podcast kaydetmektir. Bu, Mac için masa bahisleri ve bugün iPad Pro'da mümkün değil.

Sesli çoklu görev


Her iki makine de aynı M1 işlemci tarafından desteklenmektedir. Tek fark, işletim sistemi yetenekleridir. Mevcut çözümüm, aramayı iPhone'umdan bir mesajlaşma uygulamasında barındırmak, yardımcı sunucumun sesini kulaklıklar üzerinden duymak ve iPad Pro'mda USB-C üzerinden bağlı podcast mikrofonumdan kayıt yapmak.


Ayrıca, Just Press Record, ekranın her iki yanında görünen kayan bir uygulama olarak etkin kalırken, web'deki makaleleri görüntülüyorum ve bölünmüş ekran ortamında gösteri notlarımıza atıfta bulunuyorum. Bu kesinlikle işe yarıyor (şu anda mikrofon aracılığıyla kendi sesimi izlemekten vazgeçiyor olmama rağmen) ancak deneyim sınırlı ve Mac'te internet üzerinden bir podcast kaydetmekten daha karmaşık.


Görüntüleme tercihleri

Yazılım klavyesinde dokunmatik yazarak 12.9 inç iPad Pro'da uzun makaleler yazdım. Masa başında tercih ettiğim giriş yöntemi değil, ancak donanım klavyesi olmadan benim için kesinlikle mümkün ve verimli. iPad Pro'yu kendi ellerimle saf bir tablet olarak kullanmayı seviyorum.


iPad Pro için Magic Keyboard aksesuarı, yazma, seçme ve görüntüleme için bir dizüstü bilgisayar deneyimine uyum sağlamak için denkleme hem bir izleme dörtgeni hem de bir ayak ekler. Bu, masamdan uzaktayken iPad Pro ile daha uzun yazma oturumları için en iyi çözümdür.


Evdeyken en verimli ortamım, masaüstü Magic Keyboard, Magic Mouse ve 4K 21,5 inç monitörüm ile masamda. Bugün iPadOS'ta çoklu görev çok daha sınırlıdır, ancak belki gelecekte bu genişleyecektir ve şimdilik can sıkıcı geçici çözümler vardır. Garip olan şey, bir iPad'in harici bir ekrana bağlandığında nasıl davrandığıdır.

Görüntüleme tercihleri


MacBook, harici bir ekrana bağlandığında birden çok modu destekleyebilir. Bir klavyeye ve fareye veya izleme dörtgenine bağlı kapalı bir dizüstü bilgisayar, ekranın, kapatıldığında görünmeyen yerleşik ekrandan devralınmasına izin verebilir. Açık bir MacBook, harici ekranı yerleşik ekranın bir uzantısı olarak değerlendirebilir ve size sanal olarak genişletilmiş bir çalışma alanı sağlar.


iPadOS bugün, iPad ekranı uygulamanın kullanıcı arayüzünü gösterirken tam video veya fotoğrafın harici ekranı devraldığı iMovie ve Fotoğraflar gibi uygulamalardaki video çıkış özellikleri için yıllardır var olan bir desteğe sahiptir. Ancak bu iPad'ler için pek yeni bir özellik değildir ve yine de yalnızca belirli fotoğraf ve video uygulamalarında desteklenmektedir.


Diğer tüm durumlarda, harici ekran yalnızca iPad tarafından gösterilenleri yansıtır. iPad'deki parlaklığı azaltabilirsiniz, ancak içeriğini yalnızca harici bir ekrana yansıtan iPad'in ekranını tamamen kapatamazsınız. Bu ideal değil, ancak okuduğunuz gibi makaleler yazmak için, sandalyem, farem ve klavyem ve 30 yaşındaki gözlerim için daha büyük ekran ile masamda fiziksel olarak daha rahatım.


iPadOS 15 aslında bu sonbaharın sonlarına kadar tamamlanmış ve kullanıma hazır olmayacak, ancak Apple'ın 7 Haziran'da Dünya Çapında Geliştirici Konferansı'nda bu özelliklerden hangisini ele almayı planladığını bilmeliyiz. Şu andan itibaren WWDC haftasına kadar en güncel kapsam için Teknolojiman'i takip edin.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski