Apple Watch Series 7 İki Büyük Yükseltmeyi Önerecek

 Yakın tarihli raporlara göre, yaklaşan Apple Watch Series 7'nin iki ana güncellemeye sahip olacağı söyleniyor.

Apple Watch Series 7



İlk önemli değişiklik tamamen yeni bir tasarım. Geçen yıl Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2021 Apple Watch'un yeniden tasarlanacağını söyledi. Şimdi, sızıntı yapan Jon Prosser, bir tedarik zinciri kaynağından sızdırılmış gerçek dünya görüntülerine ve CAD dosyalarına dayanan bu yeni tasarıma ait olduğu iddia edilen görüntüleri ortaya çıkardı.


Yeni tasarımın çok daha düz tarafları var ve Apple Watch'u Apple'ın iPad Pro, iPad Air, iPhone 12 ve iMac'te görülen son tasarım diliyle uyumlu hale getiriyor. Prosser, ekran boyutu seçeneklerinin aynı kalmasını bekliyor, ancak yeni bir yeşil renk seçeneği olabilir.

Apple Watch Series 7



İkinci yükseltme, diyabet gibi durumları daha kolay yönetmek için bir atılım olabilecek türünün ilk örneği olan kan şekeri izleme teknolojisinin eklenmesidir.


ETNews'e göre, Apple Watch Series 7, invaziv olmayan bir optik sensör aracılığıyla kan şekeri izleme özelliğine sahip olacak. Kan şekeri seviyeleri olarak da bilinen kan şekeri seviyelerinin ölçülmesi, diyabet gibi durumları yönetmek için hayati önem taşır. Normalde kan şekerini ölçmek, bir kan şekeri ölçüm cihazında bir damla kanın test edilmesini veya implante edilmiş bir sürekli glikoz monitörü (CGM) kullanılmasını gerektirir.


Apple tarafından tasarlanan kan şekeri optik sensörünün, implant gerektirmeyen, cilt üstü sürekli izleme çözümü olduğuna inanılıyor. Şirketin kan şekeri izleme konusunda patentleri güvence altına aldığı söyleniyor ve şimdi "teknolojinin ticarileştirilmesinden önce güvenilirliği ve istikrarı sağlamaya odaklandığı" iddia ediliyor.

Apple Watch Series 7



Mayıs ayında, Apple'ın İngiliz elektronik şirketi Rockley Photonics'in en büyük müşterisi olduğu ortaya çıktı. Rockley Photonics, kan basıncı, kan şekeri ve kandaki alkol seviyeleri dahil olmak üzere kanla ilgili birden fazla sağlık ölçümünü algılamak için invazif olmayan optik sensörler geliştirmiştir.


Apple Watch'ta kan şekerindeki önemli artışları veya düşüşleri gözlemleme yeteneği, potansiyel bir sağlık durumu hakkında farkındalığı artırabilir veya yalnızca kullanıcının diyetini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Apple, son yıllarda Apple Watch'a kandaki oksijen seviyelerini ölçme veya EKG alma gibi bir dizi sağlık odaklı özellik ekledi.


Apple Watch Series 7'nin bu yıl içinde, geliştirilmiş yüzme izleme özelliklerine sahip olması bekleniyor. Apple Watch için mikro LED ekranlar ve dokunsal geri bildirimli katı hal düğmeleri hakkında raporlar olsa da, bu özelliklerin bu yıl gelmesi beklenmiyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski