Rapor: TSMC, son baharda iPhone 13 için hazır olan A15 çipinin üretimine başladı

Apple-a15-cip

 

Geçtiğimiz yıl, Apple’ın üretim programları COVID-19 salgını nedeniyle önemli ölçüde kesintiye uğradı ve iPhone 12 serisi normalden bir ay sonra piyasaya çıktı. Apple, bu yıl şimdiye kadar, rüzgarların etrafından dolaşıyor gibi görünüyor (çip kıtlığı ve bazı bölgelerde yükselen COVID-19 yayılması dahil) ve amiral gemisi iPhone 13, muhtemelen Eylül ayında standart bir sonbahar sürümü için yolda.


Digitimes, TSMC'nin yeni iPhone serisine güç verecek olan A15 yongası için üretime başladığını bildirdi.


A15 cip üretimi için Mayıs zaman aralığı bu yılın başlarında bildirilmişti. A15 yongası, A14 ile aynı 5 nanometre üretim sürecini kullanacak.


Bu, Apple'ın her iki yılda bir kalıp küçülmeleri ve mimari tasarım değişiklikleri arasında değiştiği normal kalıpları izler. Buna paralel olarak, Apple'ın 2022'de 4 nanometrelik yongaları göndermeyi hedeflediği söyleniyor.


Apple’ın özel çipli silikonu, akıllı telefon ve tablet performansında liderliğini korumasına yardımcı oldu ve son zamanlarda bu fikri mülkiyeti M1 çipi ile Mac'e aktardı.


İPhone 13'ün endüstriyel tasarımda iPhone 12 ile büyük ölçüde aynı görünmesi bekleniyor, arka kamera modülünde küçük değişiklikler ve ön tarafta daha küçük bir Face ID kesimi var. Telefonlar iPhone 12 ile aynı boyutlarda sunulacak: 5,4 inç “mini”, iki 6,1 inç model ve 6,7 inç model. İPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinin bir iPhone'da ilk kez 120Hz yüksek yenileme hızına sahip ekranlara sahip olması bekleniyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski