Umarım iOS 15 bu akıllı yeni Google Foto güvenlik özelliğini alır

Umarım iOS 15 bu akıllı yeni Google Foto güvenlik özelliğini alır

 

Umarım iOS 15 bu akıllı yeni Google Foto güvenlik özelliğini alır  Google, Android 12 de dahil olmak üzere I / O 2021'de en yeni yazılım geliştirmelerini açıkladığına göre, Apple'ın da aynısını yapmasını bekliyoruz. Apple'ın ürünleri için tasarladığı yeni yazılım yeniliklerini açıklayacağı WWDC 2021 ana konuşmasına yalnızca birkaç hafta kaldı. İPhone'un en popüler Apple ürünü olduğu göz önüne alındığında, iOS 15 fuardan en çok beklenen duyuru - iPadOS 15, Apple'ın iPad Pro ile yaptıkları göz önüne alındığında bu yıl aynı derecede heyecan verici bir yükseltme olacak.


Android 12'nin önemli özelliklerinin ve tasarım değişikliklerinin çoğu I / O basın etkinliğinden önce sızdırılırken, iOS 15 daha gizemli. Bu yılın başlarında, iOS 15'ten beklenen bazı genel yazılım geliştirmelerinin listelendiği bazı sızıntılar gördük. İPhone için yeni bir kilit ekranı tasarımı, yeni gizlilik özellikleri ve iPad için yeni bir ana ekran. . Android sızıntılarının aksine, iOS 15 için de görselimiz yok. Ancak bu hafta Google'ın duyurusunu gördükten sonra, Google'ın Fotoğraflar'a eklediği en yeni özelliklerden birini iOS 15 "kopyalamayı" dört gözle bekliyorum.


Google, Google Fotoğraflar için adından da anlaşılacağı gibi yeni bir Kilitli Klasör işlevini duyurdu. Kullanıcıların, cihazlarını, fotoğraflara erişim sağlayan veya fotoğraf beslemelerinde görünen uygulamaları kullanarak diğer kişilere erişmek istemedikleri fotoğrafları klasöre yerleştirmelerine olanak tanır.

google-io-2021


Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi, Kilitli Klasör bir parola veya PIN ile korunacak ve biyometrik kimlik doğrulamasını destekleyecektir. Bu, Android'deki parmak izi okuyucuları anlamına gelir, ancak yüz tanıma kilidi teknolojisi de mevcut olduğunda çalışabilir.


Bu, iPhone ve iPad kullanıcılarının yıllardır iOS'a gelmesini bekledikleri türden bir özellik. Apple, Fotoğraflar uygulamasına bir "Gizli" klasör ekledi, ancak telefona veya tablete erişimi olan herkes klasörün içeriğini orada olduğunu bildiği sürece görebilir. Klasörü bir PIN veya Face ID ile korumak sonraki adım olabilir.


Birinin taşımak isteyebileceği hassas belgeler için fotoğrafları bir parola ile kilitlemek gerekebilir. Bu, telefonun ekran kilidinin ötesinde korunması gereken kişisel veriler türüdür. Üçüncü taraf uygulamalar, fotoğrafları zaten bir parola ile kilitleyebilir, ancak işlevselliği varsayılan Fotoğraflar uygulamasına eklemek iPhone ve iPad için hoş bir ek olacaktır.


Google, açılış konuşması sırasında Kilitli Klasörü ayrıntılı olarak açıklamamıştır, ancak Android Police'in tüm özellikleri vardır.


Kilitli Klasör, Kitaplık alt sekmesindeki Yardımcı Programlar bölümünde bulunur. Fotoğrafları korumalı klasöre kaydetmeyi seçerken, bulut depolama alanından tamamen kaldırılırlar. Bu, Kilitli Klasörün bulut için geçerli olmadığı ve Google'ın fotoğrafları yerel bir Kilitli Klasör ile bulut Kilitli Klasör arasında senkronize etmeyeceği anlamına gelir. Korunan görüntüler, yalnızca Kilitli Klasörün etkinleştirildiği telefonda yaşar, bu güvenlik özelliğinin bir parçasıdır. Olumsuz yanı, telefonun kaybolması, çalınması veya hasar görmesi durumunda fotoğrafların sonsuza kadar kaybolabileceğidir. Bunun düzeltmesi aslında nispeten basittir; görüntüleri bilgisayarlar veya depolama sürücüleri dahil diğer cihazlarda depolayabilir.


Android Police, Kilitli Klasörün fotoğrafları düzenlemenize izin vermediğini ve bunu yapmak için onları klasörün dışına taşımanız gerektiğini açıklıyor. Ayrıca, resim arama veya albüm oluşturma desteklenmez, bu nedenle istediğiniz belgeyi bulmak için fotoğrafları manuel olarak kaydırmanız gerekir.


Kilitli Klasörler başlangıçta Pixel telefonlarda mevcut olacak ve daha sonra diğer Android'lerde kullanıma sunulacak. Apple, iOS 15 ile bu tür bir işlevselliği tüm iPhone ve iPad'lerde kullanılabilir hale getirebilir.


WWDC 2021, Apple'ın etkinlikler merkezi ve YouTube'da çevrimiçi olarak yayınlanan ana açılış konuşmasıyla 7 Haziran'da başlayacak.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski