Whatsapp Durduruldu - Rekabet Kurumu Sözleşmeyi Bitirdi

Whatsapp Durduruldu - Rekabet Kurumu Sözleşmeyi Bitirdi


 2021 seneninın başlarında dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘ın duyurduğu gizlilik Sözleşmesi küresel anlamda sorun yaratmıştı.


Birden fazla ülkeden devlet erkeklerinın da bu Sözleşmeye karşı çıkmasının ardından şirket Sözleşmesi yürürlüğe konmasını 15 Mayıs 2021’e ertelemişti. WhatsApp’ın reaksiyon çeken bu gizlilik Sözleşmesi Türkiye’yi kapsamayacak.




Türkiye’deki kullanıcılar, güncellemeye onay vermelerini istek eden bildirimler almayacak ve WhatsApp’ı tam işlevsellikle kullanmaya devam edecek. İşte Rekabet Kurumu‘nun facebook’un sahibi olduğu WhatsApp soruşturması hakkında yaptığı basın duyurusu:


“WhatsApp’ın, veri paylaşımını içeren kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncellenmesi ve bunların kullanıcıları tarafından onaylanmasını istemesi ondan sonra 11.01.2021 tarihinde Rekabet Kurumu tarafınca laf konusu güncellemeye ait geçici tedbir kararı alınmıştı.


Müteakiben WhatsApp tarafından planlanan güncelleme, küresel çapta, 15 Mayıs 2021 evveliyatına kadar ertelenmiştir. Rekabet Kurumu tarafınca alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafınca veri paylaşımını içeren laf mevzusu güncellemenin; onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere, Türkiye’deki hiç bir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir.


Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.”


WhatsApp’ın 15 Mayıs’tan sonra uygulamaya başlayacağı karar neleri içeriyordu?


genel hatlarıyla duyuruların yer aldığı WhatsApp Blog sayfasında yer alan açıklamaya gore; 15 Mayıs’tan itibaren hiçbir kullanıcı hesabı silinmeyecek ve WhatsApp’ın işlevselliği tamamen ortadan kaybolmayacak.


ancak kullanıcılar için WhatsApp laflaşmesi bildirimi belli bir süre sonra; kalıcı hale gelecek ve onaylamayanların uygulamaları ksıcaklıktlanacak. Bu kısıtlama dahilinde sohbet listesine erişilemeyecek, sadece gelen telefon ve imajlü aramalar cevaplanabilecek.

Whatsapp Durduruldu - Rekabet Kurumu Sözleşmeyi Bitirdi2


aynı zamanda bildirimler açık olduğu taktirde gelen mesajlara yanıt verebilecek ve yanıtsız çağrılar geri aranabilecek. Birkaç hafta nihayetinde ise bildiri ile imajlü veya sesli arama işlevleri tamamen kapatılacak. Yeni açıklamada hiç bir kullanıcı hesabının silinmeyeceğinin altını çizen şirket, aslen kullanıcıya iki seçenek sunuyor.


sözleşmenin kabul edilmesi ya da sohbetlerinizi Android yada iOS’da kullanılabilir öteki mesajlaşma programlarına iktibas; seçeneği sunan WhatsApp, hesaba ait bir rapor indirmek isteyene de bu seçeneği sunacak. Bu açıklamanın peşinden şirketin gelecek tepkilere karşı nasıl bir mukabil vereceği merak ediliyor.


kaynak  shiftdelete.net

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski