Yeni 12.9 inç iPad Pro (2021) İlk izlenimler

12.9 inç iPad Pro (2021)


 Yeni 12.9 inç iPad Pro'yu satın alma mantığım basit: iPadOS'taki çoklu görev durumundan memnun değilim, ancak mevcut ve gelecekteki yazılım sürümlerini değerlendirmek için en iyi donanım bu. Ve iPadOS 15, WWDC'de günü kurtarmazsa, bu iPad Pro'nun bazı tatlı kamera numaraları ve yepyeni bir mini LED ekranı var.


Harika kameralar

Center Stage'li 12 megapiksel ultra geniş kamera, 2021 iPad Pro'daki en sevdiğim yeni özellik. Hem 11 hem de 12,9 inç iPad Pro ön kameraları, bu yükseltilmiş selfie kamerasını sunar.


İPhone 12 serisindeki daha geniş selfie kameralarına aşinayım ve iPad Pro ultra geniş kamerası beni yine de şaşırttı. Yeni kameranın ne kadar geniş olduğu çok çılgın. Tıpkı iPad'i geniş tutarken tüm vücudunuzu selfie çekerken sığdırmak gibi.

Harika kameralar


Ön kamerayla portre modu da her zamanki gibi sağlam ve yardımcı olan Gerçek Derinlik sensörü, ancak sabit bir perspektiftir ve daha geniş bir görünüm içermez.

Ön kamera


Ultra geniş kamera, FaceTime'daki yeni Center Stage özelliğine ve Zoom gibi diğer görüntülü arama uygulamalarına da güç veriyor (çok yakında… ve şimdi mevcut).


Center Stage, FaceBook'u Portal adlı akıllı eviyle dahil ettiğinde iyi bir fikirdi ve artık iPad Pro'da olduğu için gerçek insanlar tarafından kullanılacak. Center Stage daha fazla iPad'e ve (c’mn yeni iMac’e gelin) Mac’e geldiğinde bu daha da doğru olacaktır.


Yüz algılama özelliğini kullanarak özneyi veya özneleri takip edip kırparak, Merkez Sahne, iPad Pro'yu yatay yönde kullanırken pratikte en iyisidir. Çocuğumu, kolumu uzatmadan yanıma oturduğunda ailesiyle otomatik olarak FaceTime görüşmesine dahil etmek gerçekten kullanışlı.



Center Stage ayrıca grup FaceTime aramalarında uzun dikey yönlendirmede ve kare kırpmalarda da çalışır. En iyi, iPad'iniz sabit bir konumdayken ve ultra geniş kameranın 122 derecelik görüş alanı etrafında hareket ettiğinizde çalışır.


Yakınlaştırma ve uzaklaştırma ve gezinme, iPad'i tutarken ve onunla hareket ederken dikkat dağıtıcı olabilir, ancak neyse ki, FaceTime kullanıcı arayüzünün bir parçası olarak bir Merkez Sahne açma / kapama düğmesi vardır.

grup FaceTime


Bu kullanışlı geçiş, Merkez Sahne efekti kullanışlı olmadığında ve daha çok Instagram'ın "romantik" Superzoom filtresine benzediğinde gereklidir.


Liquid Retina HDR ekran

Apple'ın dediği gibi 12.9 inç Liquid Retina HDR ekran, kağıt üzerinde ciddi şekilde etkileyicidir. 6.000 $ 'lık Apple Pro Display XDR gibi mini LED arka aydınlatma kullanıyor ancak bir şekilde 2500'den fazla yerel karartma bölgesi ile 10.000'den fazla mini LED'i barındırıyor. Bu teknoloji, parlak beyazlar ve koyu siyahlar arasındaki farkın bir ölçüsü olan 12.9 inç iPad Pro’nun 1.000.000: 1 kontrast oranının arkasındadır.


Mini-LED, uzun bir çekimle LED arkadan aydınlatmalı ekranlara göre geliştirilmiş bir gelişmedir ve yeni iPhone'larda ve her Apple Watch'ta bulunan OLED ekranlara pratik bir alternatiftir. 12.9 inçlik ekran, OLED televizyonlara muhtemelen rakip olan gözle görülür derecede daha iyi siyah seviyeleri ve yüksek dinamik aralıklı video oynatımı sunuyor.



OLED gibi, mini-LED'in karanlık kullanıcı arayüzleri ve herhangi bir video içeriği (özellikle HDR) dışındaki etkisini gerçekten takdir edemezsiniz. Aynı ince çerçeve tasarımına sahip diğer iPad'lerde de görülebildiğini söylediğim gibi beyaz kullanıcı arayüzünün etrafında koyu bir kenarlık olduğunu kesinlikle fark ettim.

oled-ekran


İPhone'larda ve Apple Watch'larda (ve daha büyük ölçekte, TV'lerde) OLED ekranlar, yıllarca kullanımdan sonra bugün beni hala etkiliyor. Siyah piksellerin hiç aydınlanmayan özelliği, gözlerime gerçekten hitap eden bir etki yaratıyor. Bu iPad’in mini LED teknolojisi, bu deneyime uyma açısından kesinlikle OLED değildir, ancak HDR video izlemek için önceki ekran türünden ışık yılı daha iyidir.

OLED


Kısa kaldığı yer ilginçtir. Bir OLED meraklısı olarak, yeni iPad ekranını çeşitli parlaklık seviyelerine sahip zifiri siyah ortamlarda test etmekte hızlı davrandım. Durum çubuğu simgeleri, bir uygulamanın bölümleri etrafındaki kenar çizgileri ve özellikle siyah ekrandaki beyaz metin gibi beyaz öğelerin gerçekten iyi sonuç vermediğini görmek beni hayal kırıklığına uğrattı.


Siyah olmayan UI öğeleri arkadan aydınlatıldığında ve bu ışık siyah UI'ye yayıldığında ortaya çıkan etkinin bir miktar çiçeklenmesini bekliyordum. Ancak video olmayan uygulamalarda karanlık modda çiçeklenme seviyesi gerçekten şaşırtıcı. Bu iPad'lerdeki mevcut yazılımın, çiçeklenmeyi azaltmak için ek karartma bölgelerinden daha iyi yararlanacak şekilde optimize edilebilmesi oldukça olasıdır, ancak başlatma yazılımı henüz yoktur (ve bu bölümün çoklu görevle ilgisi yoktur).

OLED


Tecrübelerime göre, bu çiçeklenme efektinin abartılı görünmeden kamerada yakalanması zordur. Bunun nedeni kısmen gözlerimin bunu iPhone'umda gece modu devre dışı bırakılmış hızlı bir çekime göre daha düşük parlaklık seviyelerinde algılayabilmesidir. İPad'in parlaklığı artırıldığında, gözlerimle gördüklerimi kamera aracılığıyla yakalamak daha kolay, ancak efekt karanlık ortamlarda parlaklık seviyelerine bakılmaksızın pratik kullanımda var.


Daha

Yeni iPad Pro'nun her iki boyutuyla da paketten çıkarmanın çok yolu var, bu nedenle 9to5Mac ile ilgili kapsamlı incelememiz için bizi izlemeye devam edin. Bu arada, şimdiye kadarki deneyimimle ilgili birkaç düşünceyi size bırakacağım:


  • Büyük depolama seçenekleri (2 TB'a kadar) ve Thunderbolt 3 düzey veri aktarımları, bu iPad'leri taşınabilir Mac'ler için ciddi bir rekabet haline getiriyor; Mac’in Time Machine yedeklemesinden bir iPad ayarlamak gerçekten çekici olurdu (ancak muhtemelen çıkarılamayacak kadar karmaşık)
  • Son birkaç iPad Pro hiç yavaşlamadı ve Apple’ın mevcut Apple Silicon Mac serisinden etkileyici M1 yongasının kullanımı bu eğilimi sürdürüyor; ancak, iPad Pro performansımıza ne kadar güvenmemiz gerektiğini çerçevelememize yardımcı oluyor (umarım çoklu görev deneyimi Mac'ten ipuçları alıyor ve oğlumun iPad mini'sindeki sisteme daha az benziyor)
  • 5G: 5G performans vaadi, iPad'lerde takdir edilmesi muhtemelen iPhone'lardan daha kolaydır, tüketici demoları çoğunlukla wifi olmadan yüksek kaliteli videolar yayınlamaya odaklanmıştır ve tercih ettiğim iş akışlarını iPadOS'a sığdırabilecek daha sağlam bir çoklu görev deneyimi kesinlikle 5G'den daha fazla fayda sağlayacaktır. 4G
  • AR: Önceki iPad Pro, artırılmış gerçeklik deneyimleri için LiDAR tarayıcıyı tanıttı ve yeni arka kamera özelliği, mevcut iPhone'lar gibi HDR 3 desteği; Yeni olan şey, Mac'in M1 çipinin bu iPad Pro ile artırılmış gerçeklik deneyimleri için ilk kez kullanılıyor olması ve bu sadece iyi bir şey olabilir

iPad Pro 2021


Yeni 2021 iPad Uzmanlarından birine veya yeni mini LED ekranla ilgili çitlerde mi var? Düşüncelerinizi bize bildirelim ve yorumlarda bize deneyiminizden bahsedelim!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski