Apple, 2022 için cam sırtlı ve kablosuz şarjlı yeniden tasarlanmış iPad Pro'yu geliştiriyor

Apple, 2022 için cam sırtlı ve kablosuz şarjlı yeniden tasarlanmış iPad Pro'yu geliştiriyor    Bloomberg'in yeni bir raporuna göre Apple, gelecek yıl yeni bir iPad Pro tasarımına sahip. Rapor, yeni iPad Pro'nun iPad'de ilk kez kablosuz şarjı etkinleştirmek için bir cam arkaya sahip olabileceğini söylüyor. Apple, iPad Pro'nun diğer cihazları şarj etmesine izin vermek için ters kablosuz şarj desteğini de test ediyor.

ipad-pro-2022




Yeni Rapor, iPad Pro'nun hala erken geliştirme çalışmalarında olduğu ve planların "gelecek yıl piyasaya sürülmeden önce değişebileceği veya iptal edilebileceği" konusunda uyarıyor. Bununla birlikte, bu, mevcut tasarımın 2018'de tanıtılmasından bu yana ilk büyük iPad Pro yeniden tasarımını temsil edecektir. Cam arka tasarım dili, Apple'ın son iPhone tasarım diliyle eşleşecektir.

2022 İPad Pro Nasıl olacak?

Rapora göre, cam arka kısım hem kablosuz şarjı hem de ters kablosuz şarjı mümkün kılacak. Kablosuz şarj, iPad Pro'nun zaten iPhone'da sahip olduğumuza benzer bir şarj yüzeyine yerleştirilmesini sağlar. Apple'ın iPad Pro için MagSafe benzeri bir sistemi test ettiği söyleniyor:

Kablosuz şarj, normal güç kablosunun yerini endüktif bir matla değiştirir ve bu da kullanıcıların cihazlarının pilini doldurmasını kolaylaştırır. Akıllı telefonlarda ortak bir özellik haline geldi, ancak tabletler arasında nadirdir. Apple, 2017'de iPhone'lara kablosuz şarjı ekledi ve geçen yıl, daha tutarlı şarj hızları sağlayan mıknatıs tabanlı bir MagSafe sistemiyle güncelledi.

Şirket, iPad Pro için benzer bir MagSafe sistemini test ediyor. Kablosuz şarj, muhtemelen bir sonraki modellerin bir parçası olarak kalacak olan iPad'in Thunderbolt bağlantı noktasına doğrudan bir şarj cihazı takmaktan daha yavaş olacaktır.

Bununla birlikte, ters kablosuz şarj, bir Apple ürünü için tamamen yeni bir özellik olacaktır. Ters kablosuz şarj, iPhone veya AirPods gibi kablosuz şarj uyumlu bir cihazı iPad Pro'nun arkasına yerleştirmenize ve bu cihazı şarj etmenize olanak tanır. Güç, iPad Pro'dan diğer cihaza paylaşılacaktı.

Apple'ın ters kablosuz şarj özellikleri üzerinde çalıştığını ilk kez duymuyoruz. Bu özellik başlangıçta iPhone 11 için söylenmişti, ancak sonunda hiçbir zaman meyve vermedi. Apple şimdi bunun yerine iPad Pro için bu özelliği akılda tutuyor gibi görünüyor.

Cam sırtlı ve yeni kablosuz şarj özelliklerine sahip bir iPad Pro fikri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yükseltir misiniz? Yorumlarda bize bildirin.


Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski