Apple AirTag gizlilik iyileştirmelerini duyurdu Android uygulaması bu yıl geliyor

 Apple, AirTag ürün izleyicilerinin gizliliğini iyileştirmek için tasarlanmış bir dizi değişiklik duyurdu. Şirket, sahibinden ayrıldıktan sonra AirTag'lerin uyarı vermesi için gereken süreyi ayarlıyor ve Apple, bu yıl içinde AirTag'leri algılamak için bir Android uygulaması yayınlamayı planlıyor.

Apple-AirTag-gizlilik


İlk olarak CNET tarafından bildirildiği üzere Apple, bu AirTag üretici yazılımı güncellemesini bugünden itibaren kullanıma sunuyor. AirTags, bağlı bir iPhone'un kapsama alanında olduğunda otomatik olarak güncellenir.

Bu üretici yazılımı güncellemesiyle, bir AirTag, sekiz saat ve 24 saat arayla rastgele bir zamanda sahibinden ayrıldıktan sonra bir ses çalacaktır. Lansman sırasında AirTag, sahibinden üç günden uzun bir süre ayrı kaldıktan sonra bir ses çıkardı.

Şirket ayrıca Android kullanıcıları için onları potansiyel olarak onlarla birlikte hareket eden bir AirTag konusunda uyaracak bir uygulama geliştiriyor. Uygulama ayrıca Find My özellikli diğer aksesuarları da algılar.

İnsanlara AirTag'leri hakkında daha fazla güvence vermek için Apple, insanların bir AirTag veya Find My ağ özellikli cihazı "algılamasına" yardımcı olacak Android cihazlar için bir uygulama geliştirdiğini söyledi. Uygulama bu yıl içinde piyasaya sürülecek.

Apple yaptığı açıklamada, "AirTag'in son tanıtımı, istenmeyen izlemeyi engelleyen endüstride ilk proaktif özellikleri içeriyor" dedi. Ekledi, hareketler, AirTag'in gizliliğini ve güvenliğini iyileştirmeye yönelik devam eden bir taahhüdü temsil ediyor.

Bu uygulama, Android kullanıcılarının AirTag'i kurmasına ve kullanmasına izin verecek gibi görünmüyor. Bunun yerine uygulama, Android kullanıcılarını bir AirTag'in onlarla birlikte hareket edebileceği konusunda uyarmak için kullanılacak. AirTag, içinde Android kullanıcılarının bir AirTag'i tanımlamak için zaten kullanabilecekleri bir NFC çipine sahiptir, ancak bu uygulama, Android kullanıcılarının istenmeyen izleme konusunda onları uyarmak için proaktif uyarılar almasına olanak tanır.

Güncellemeler, AirTag'in gizliliği ve takip etme etkileri hakkında bazı endişelerin dile getirilmesinden sonra gelir. Washington Post tarafından gerçekleştirilen testler, Apple tarafından sağlanan gizlilik korumalarına rağmen AirTag takibinin "korkutucu derecede kolay" olduğunu buldu. Mashable'dan yapılan bir inceleme, öğe izleyicinin gizlilik üzerindeki etkileriyle ilgili endişeleri de gündeme getirdi.

AirTag'inizin donanım yazılımı sürümünü iPhone'unuzdaki Find My uygulamasından kontrol edebilirsiniz. Apple, AirTag öğe izleyicisini Nisan ayında tek bir birim için 29 ABD Doları veya dörtlü bir paket için 99 ABD Doları karşılığında piyasaya sürdü.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski