Bu yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranları için müthiş bir haber

Bu yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranları için müthiş bir haber Bir dizi rapor, bu haftanın başlarında Apple'ın iPhone tedarik zincirindeki birkaç şirketin iPhone 13 serisi için parça üretmeye başladığını söyledi. Bunların arasında iPhone, iPad ve Mac için A serisi ve M serisi yongaları üreten tanınmış yonga üreticisi TSMC var. Bu raporlar, Apple'ın devam eden salgın ve yonga sıkıntısına rağmen bu yıl iPhone 13 cep telefonlarını zamanında piyasaya sürmeyi planladığını gösteriyor gibi görünüyordu. Yine de raporlar, Apple'ın iPhone 13 telefonlarını normal Eylül zaman diliminde piyasaya süreceğinin garantisi olmadığını söyledi. 

iPhone 13 sızıntısı


Apple, iPhone 12 telefonlarını Ekim ayının ortasında, normalden yaklaşık bir ay sonra tanıttı ve telefonlar Ekim ayı sonlarında ve Kasım başlarında iki dalga halinde mağazalara ulaştı. Üretim sorunları ve seyahat gecikmeleri, Apple'ın iPhone 12 lansman etkinliğini ve çıkış tarihlerini ertelemeye zorladığı bildirilen nedenlerdir.

Kore'den gelen yeni bir rapor, Samsung ve LG'nin bağımsız olarak tüm iPhone 13 modellerinde bulunacak olan önemli bir bileşen olan OLED ekranını üretmeye başladıklarını söylüyor. Ancak bildirildiğine göre bu yıl en heyecan verici iPhone 13 bileşenini yapmakla görevlendirilen Samsung'du ve şirketin şimdi bu önemli bileşeni Apple için üretmeye başladığı bildiriliyor. Bu, iPhone 13'ün bu yıl Eylül ayında zamanında piyasaya sürüleceğinin büyük bir göstergesi ve kesinlikle duymayı beklediğimiz haberler.

Çeşitli sızıntılar, iPhone 13 telefonlarının mevcut iPhone 12 modelleriyle neredeyse aynı olacağını iddia etti. Önceki modellere kıyasla tüm iPhone 13 modelleri için aynı yükseklik ve genişlik boyutlarına bakıyoruz, ancak yeni sürümler biraz daha kalın olacak. Çentik daha dar olacak ve arka kamera modülleri, iPhone 12 Pro Max'te bulunan sensör kaydırmalı kamera olan daha büyük bir sensöre sahip oldukları söylentileri nedeniyle daha fazla yer kaplayacak.

Dört iPhone 13 ahizesinin tamamı, önceki modellerinde olduğu gibi OLED panellere sahip olacak. Bunlar, Samsung ve LG'nin normalden daha erken üretmeye başladığı bileşenlerdir. Ancak Samsung, 120Hz'e kadar dinamik yenileme hızlarını destekleyecek olan iPhone 13 Pro modellerinde OLED ekranları yapacak.

Apple'ın iPad Pro'da kullandığı 120Hz ProMotion teknolojisini iPhone'a getireceği uzun süredir konuşuluyor, çünkü çoğu Android amiral gemisi yüksek yenileme hızına sahip ekranlara sahip. Bazı iPhone 12 modellerinin 120Hz ekrana sahip olması gerekiyordu, ancak Apple, ekran çok fazla güç tükettiği için bu özelliği rafa kaldırdı. En azından geçen yıl söylentiler böyle söylüyordu.

Bu yılki söylentiler, iPhone 13 Pro ve Pro Max'in dinamik yenileme hızı desteği sunan LTPO OLED panellere sahip olacağını söylüyor. Bu, pil ömrünü korumak için ekranda gösterilenlere bağlı olarak yenileme hızının değişeceği anlamına gelir. Samsung ve LG'nin iPhone 13 OLED üretimine başladığını bildiren Koreli web sitesi The Elec, LTPO ekranlarından da bahsediyor:

Samsung, 120 Hz yenileme hızını destekleyen düşük sıcaklıklı polikristal oksit (LTPO) ince film transistör (TFT) OLED panellerinin tek tedarikçisidir. Apple, iki üst düzey model için LTPO TFT OLED kullanmayı planlıyor. LG Display, daha düşük seviyeli iki model için düşük sıcaklıklı polikristal silikon (LTPS) TFT OLED panel tedarik edecek.

Raporda, Samsung'un iPhone 12, iPhone 13 ve diğer modeller dahil olmak üzere Apple'a 120 milyon ila 130 milyon arasında OLED panel sağlayacağı belirtiliyor. LG, Apple'a 50 milyona kadar OLED panel sağlayacak. Rapor, üretimin Apple'ın talebi üzerine Samsung ve LG'de geçen yıl iPhone 12'den bir ay önce başladığını belirtiyor. Konuya aşina olduğu söylenen kaynaklar, Kore gazetesine Apple'ın önemli bileşenleri şimdi güvence altına alarak başka bir iPhone lansman gecikmesinden kaçınmaya çalıştığını söyledi.

Gecikme olsun ya da olmasın, iPhone 12 şu ana kadar Android amiral gemilerine kıyasla inanılmaz derecede iyi sattı. Bu, pandeminin akıllı telefon satışları üzerindeki etkisine rağmen. İPhone 13'ün de bu yılın sonlarında büyük talep yaratması bekleniyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski