Apple 2022'den itibaren Bazı iPad Modellerinde OLED Ekranı Kullanacak

Apple 2022'den itibaren Bazı iPad Modellerinde OLED Ekranı Kullanacak  Apple, 2021 M1 iPad Pro ile mini LED adı verilen yeni bir ekran teknolojisini tanıttı. ET News tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Apple, şimdiden "bazı" iPad modellerini gelecek yıldan itibaren OLED'e yükseltmeyi planlıyor.

ipad-2022-olad


LCD'den daha iyi bir teknoloji olmasına rağmen, en son 2021 M1 iPad Pro'da kullanılan mini LED ekran da Apple'ı şimdiden sıkıntıya sokmuş gibi görünüyor. Gelecekte bir yazılım güncellemesiyle çözülebilecek bir yazılım-donanım kalibrasyon sorunu gibi görünse de, birkaç kullanıcı en son 12.9 inç modellerde 'güçlü' bir sorun bildiriyor.

Koreli yayın ET News tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Apple, önümüzdeki yıl iPad modellerinden bazılarını OLED ekrana yükseltmeyi planlıyor. Rapor, gelecek yıl hangi iPad'lerin OLED ekrana yükseltilebileceğini belirtmiyor, ancak LG ve Samsung'un OLED ekranların tedarikçisi olması bekleniyor.

Mart ayında Ming-Chi Kuo, gelecek yıl OLED ekranlı bir iPad Air görebileceğimizi öne sürdü. Ancak, yanma sorunu nedeniyle OLED ekranlı bir iPad Pro görmemiz biraz zaman alabilir.

Mini LED, aydınlatma bölgelerinin sayısını birden (LCD'de) ~ 2.600'e (mini LED'de) çıkarsa da, Apple'ın OLED teknolojisine geçmesinin birkaç nedeni vardır. Mini LED ekranların maliyeti OLED'den daha yüksektir. Ayrıca, Apple'ın OLED tedarikçileri Samsung ve LG ile uzun süreli bir ilişkisi vardır ve bu da onlara maliyetten tasarruf sağlayabilir. Apple ayrıca cihazlarının kalınlığını minimumda tutma eğilimindedir ve mini bir LED iPad'i oldukça kalınlaştırır.

Samsung ve LG, iPhone 13 serisi için 120Hz LTPO OLED ekranların üretimine de başladı. 2022 iPad'den beklentileriniz neler? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski