Huawei P50 amiral gemisi telefonunu piyasaya sürmekte zorlandığını itiraf ediyor

Huawei P50 amiral gemisi telefonunu piyasaya sürmekte zorlandığını itiraf ediyor  Huawei, akıllı telefonlar, tabletler, giyilebilir cihazlar ve diğer akıllı cihazlar dahil olmak üzere çeşitli cihazlarda çalışacak en yeni işletim sistemi olan HarmonyOS'u Çarşamba günü tanıttı. HarmonyOS, Huawei'nin geçtiğimiz birkaç yıl içinde piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarında ve tabletlerinde kullandığı Google'ın AOSP Android sürümünün yerini alıyor. Bunlar, Google gibi Amerikan şirketlerinin Huawei ile çalışmasını yasaklayan ABD yasağını takip eden yıllardı. HarmonyOS, Google uygulamalarını da çalıştırmayacak ve yeni işletim sistemi, Google'ın mobil işletim sisteminden çok Apple'ın iPadOS'una benziyor.

huawei-p50-tanitim


HarmonyOS, Huawei'nin önceki P serisi ve Mate serisi amiral gemilerinin birçoğu da dahil olmak üzere etkileyici sayıda cihaza sunulacak. Diğer telefonlar, Huawei'nin az önce alay ettiği P50 serisi gibi HarmonyOS önceden yüklenmiş olarak piyasaya sürülmelidir. Ne yazık ki Huawei'nin yeni P50 serisi telefonlarının ne zaman piyasaya sürüleceği belli değil çünkü Huawei, telefonu alıcılara sunmak için mücadele ettiğini söyledi.

Normal bir yılda, Huawei'nin en yeni P serisi akıllı telefonu, Haziran ayı başlarında mağazalarda satışa sunulacaktı. Huawei P telefonları genellikle Mart ayında tanıtılır ve sonraki aylarda uluslararası pazarlara ulaşır.

Ama 2021 normal bir yıl değil. Pandeminin ikinci yılı ve mevcut çip sıkıntısı, Huawei'nin sektördeki diğer tüm şirketler gibi belirli cihazları geliştirme yeteneğini etkiliyor olmalı. Tüm bunlara ek olarak, Çinli akıllı telefon üreticisinin devam eden başka bir sorunu var. Birkaç yıl önce Amerikan şirketleriyle iş yapması yasaklandı ve bu yasak hem donanım hem de yazılım tarafını etkiledi.

Huawei P50 amiral gemisi telefonunu piyasaya ne zaman sürecek?

Bu yüzden Huawei P50 serisi resmi değil – Huawei henüz piyasaya süremiyor. HarmonyOS etkinliği sırasında, Huawei'den Richard Yu, P50'nin ilkbaharda piyasaya sürülmesi gerektiğini söyledi. Yönetici, "Ultra ince ve hafif tasarımı ve ikonik tasarım diliyle saf bir güzellik" dedi. “Mobil fotoğrafçılığı yeni bir düzeye taşıyor.”

Yu, "Hepinizin bildiği nedenlerden dolayı, henüz bir lansman tarihi belirlenmedi. Ancak bu harika ürünü size nasıl sunacağımızı bulmaya çalışıyoruz.”

Huawei, arka kamera modüllerine odaklanan ahizenin görüntülerini gösterdi. Telefonun iki farklı kamera bölümü var, tıpkı erken Huawei P50 sızıntılarının söylediği gibi. Üst modülde üç lens bulunurken, alttaki modülde tek, daha büyük bir kamera ve ikincil bir flaş bulunur. Huawei, genel olarak kamera özellikleri veya diğer P50 özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi vermedi ve telefonun tam tasarımı veya ekranı bize gösterilmedi. Telefon, öncekiler gibi kavisli kenarlara sahip görünüyor ve kamera hala Leica markasıyla geliyor.

Yu, Huawei'nin ahizeyi programa göre başlatamaması için kesin bir neden sunmadı. Huawei'nin ABD yasağının ardından, özel çiplerine özellikle vurgu yaparak çeşitli bileşen eksiklikleri ile mücadele edebileceğini tahmin etmek kolay. Şirket, P50 ve diğer 2021 Huawei amiral gemileri gibi telefonlara güç sağlayacak kendi üst düzey Kirin çiplerini üretemeyebilir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski