İOS 14.6'ya güncelledikten sonra iPhone'unuzun pil ömrü Kötü ise bunu deneyin

 Apple, iOS 14.6'nın son sürümünü geçen hafta halka yayınladı, ancak bazı iPhone sahipleri artık cihazlarında önemli ölçüde pil tüketimi bildirdiği için ertelenmesi daha iyi olabilirdi. Salı günü bildirdiğimiz gibi, Apple'ın resmi destek forumlarındaki düzinelerce kullanıcı, güncellemenin 24 Mayıs'ta başlamasından bu yana iPhone'larında pil ömrünün azalmasından şikayet etti. Apple, sorunla ilgili henüz herhangi bir açıklama veya yanıt yayınlamadı, ancak yerel Apple Mağazanıza gitmeden önce deneyebileceğiniz hızlı bir düzeltme var.

İOS-14.6-pil-sorunu


Dün belirttiğimiz gibi, bazı kullanıcılar, iPhone'larının pil ömrünün bu kadar büyük bir darbe almasından resmi Apple Podcasts uygulamasının en azından kısmen sorumlu olduğunu keşfetti. Hangi uygulamaların pil ömrüne en fazla zarar verdiğini görmek için Ayarlar > Pil'e gidip "Uygulamaya Göre Pil Kullanımı" bölümüne giderek kontrol edebilirsiniz. Benim için Spotify açık ara en büyük suçlu.

Apple'ın Podcasts uygulamasının pilinizi şaşırtıcı bir oranda tükettiğini keşfederseniz, yapabileceğiniz en iyi şey uygulamayı tamamen silmek olabilir. Uygulamayı podcast'lerinizi dinlemek için kullananlarınız bu çözümden kesinlikle memnun kalmayacak, ancak iPhone pillerini bu kadar çabuk bitirmeyen bir sürü harika üçüncü taraf alternatifi var.

İşte App Store'dan ücretsiz olarak indirebileceğiniz beş harika podcast uygulaması:

Pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için podcast dünyanızı alt üst etmeye başlamadan önce, iPhone'daki ani ciddi pil sorunlarının tek nedeninin Podcast'ler uygulaması olmadığını belirtmekte fayda var. Aylardır iPhone 11'imde Podcast uygulamasına sahip değilim ve yine de pilim beni gün içinde geçirmek için mücadele ediyor. Bunun pilimin sağlığıyla bir ilgisi olabilir, ancak durum ne olursa olsun, Podcasts uygulamasını silmek sorunumu çözmek için hiçbir şey yapmayacak. Bununla birlikte, olası hızlı düzeltmeler arıyorsanız denemeye değer.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski