iPhone 13 ile daha fazla ülke hızlı mmWave 5G desteği alacak

 iPhone 13 ile daha fazla ülke hızlı mmWave 5G desteği alacak Yılın başlarında Ming-Chi Kuo'nun bir raporunu doğrulayan Digitimes, üretilen iPhone 13 modellerinin yarısından fazlasının 5G mmWave'i destekleyeceğini iddia ediyor.

iPhone 13


Hatırlatma olarak, iPhone 12 dünya çapında 6GHz altı 5G'yi destekler, ancak süper yüksek gigabit hızları yalnızca mmWave teknolojisiyle Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcuttur, çünkü yalnızca ABD modeli iPhone 12'lerde özel mmWave anten penceresi ve gömülü radyolar bulunur. Bu, bu sonbaharda iPhone 13'ün piyasaya sürülmesiyle değişecek.

Ne yazık ki, genişlemeden hangi ülkelerin yararlanacağı tam olarak hala belirsiz. Amerika Birleşik Devletleri, Apple'ın toplam iPhone satışlarının yaklaşık 0'unu oluşturuyor ve üretilen iPhone 12'lerin yaklaşık üçte birinin mmWave desteği ile donatıldığını takip ediyor.

iPhone 13'ün yaklaşık P-55 mmWave karışımına %'lik bir genişleme, ek ülkelerin Çin'den daha küçük olacağı ve bunun da yaklaşık 0'luk bir pay alacağı anlamına geliyor. Muhtemelen mmWave iPhone 13, Kanada'da ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde satışa sunulacak.

iPhone 13 ile daha fazla ülke hızlı 5G Destği Alacak

Tabii ki, bu mmWave gigabit hızlarını elde edebilmek, hücre taşıyıcılarınızın kapsama alanına da bağlıdır. Şu anda Çin'de mmWave dağıtımı kıt, bu yüzden muhtemelen Apple bu bölgeye öncelik vermemiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nde bile mmWave hizmeti düzensizdir.

iPhone 12 kullanıcıları, şehirlerinin belirli bir sokak köşesindeki tatlı noktada durmanın mmWave sayesinde gigabit (ve daha yüksek) indirme hızlarından yararlanabilecekleri anlamına geleceğini fark ettiler, ancak sinyalin hızlı bir şekilde ulaşması için blok aşağı yürümeniz yeterlidir. standart 50-80Mbps 4G-5G hızlarına geri dönün. Diğer bir dezavantaj, mmWave'in genellikle duvarlara nüfuz edememesi ve bu nedenle iç mekanlarda kullanılamaz olmasıdır.

iPhone 13 serisinin sonbaharda, muhtemelen Eylül ayında Apple tarafından resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski