WhatsApp her kullanıcının istediği yeni bir özelliğe sahip olmak üzere

 WhatsApp, kullanıcıları Facebook ile daha fazla veri paylaşmayı kabul etmeye zorlayan yeni gizlilik politikası güncellemesini detaylandıran haberlerin hakim olduğu, şu ana kadar korkunç bir yıl geçirdi. Hizmet şartları değişikliği için orijinal plan buydu, ancak Facebook, büyük tepkiyle başa çıkmak için güncellemeyi birkaç ay ertelemek zorunda kaldı. Milletvekillerinin direnişi daha sonra Facebook'u hizmet şartlarını kabul etmeyen kişilere karşı herhangi bir işlem yapmamaya zorladı. 

Başlangıçta, Facebook, deneyimi WhatsApp'ın kullanılamaz hale geleceği noktaya kadar engellemeyi planlamıştı. Tüm bu süre boyunca Facebook, WhatsApp'ın varsayılan olarak tüm sohbetleri ve aramaları koruyan uçtan uca şifrelemeyi kaybetmeyeceği konusunda ısrar etti, ancak WhatsApp kullanıcılarından neden bu ekstra verilere ihtiyaç duyduğunu hiçbir zaman açıklamadı. İnsanların uygulamada kullanabileceği isteğe bağlı e-ticaret özellikleri için olduğunu biliyoruz, ancak tüm kullanıcılar işletmelerle konuşmayı planlamasalar bile değişiklikleri kabul etmek zorunda.

WhatsApp


Yani bu yıl WhatsApp haberleri ne zaman çıksa, çoğunlukla kullanıcı gizliliğiyle ilgiliydi. Ancak Facebook, yeni gizlilik politikasının ötesinde, dünyanın en popüler sohbet uygulaması için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. WhatsApp için planlanan büyük güncellemeyi bir blog yazısı veya basın etkinliği aracılığıyla duyurmak yerine Facebook, birçok WhatsApp kullanıcısının en çok istediği özelliğin yakında geleceğini doğrulayınca şaşırtıcı bir yöne gitti.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve WhatsApp başkanı Will Cathcart, WaBetaInfo blogunun arkasındaki kişiye, sohbet uygulamasına gelen çeşitli yeni özellikler hakkında konuştukları bir WhatsApp sohbetinde katıldı. Blog genellikle, Facebook'un tüm kullanıcıların kullanımına sunmadan önce test ettiği WhatsApp işlevlerini ayrıntılarıyla anlatır.

En çok tartışılan WhatsApp özelliklerinden biri, aynı WhatsApp hesabının birden fazla cihazda çalışmasını sağlayan çoklu cihaz desteğidir. Şimdi olduğu gibi, uygulamanın telefonla çalışan bir PC sürümünü yükleyebilirsiniz. Ancak gerçek çoklu cihaz deneyimi, birden fazla akıllı telefon ve tablette aynı WhatsApp hesabını kurmayı içerir.

WhatsApp"ın yeni özelliğe ne?

Zuckerberg, çoklu cihaz desteğinin de geleceğini doğruladı ve uçtan uca şifrelemeyi yerinde tutarken özelliği etkinleştirmek için benzersiz bir yaklaşım sergiliyor - röportajdan:

Telefonunuzun pili bitse bile tüm mesajlarınızın ve içeriğinizin cihazlar arasında düzgün bir şekilde senkronize edilmesini sağlamak büyük bir teknik zorluktu, ancak bunu çözdük ve yakında çıkarmayı dört gözle bekliyoruz!

[Bu] hala uçtan uca şifreli olacak. Sanırım bunu zarif bir şekilde çözdük ve oradaki en iyi çözüm bu olacak.

Cathcart, çoklu cihaz desteğinin önümüzdeki bir veya iki ay içinde beta olarak sunulacağını da sözlerine ekledi. Yönetici, Facebook'un "iPad'de WhatsApp'ı desteklemeyi seveceğini" söyledi ve özelliğin dört adede kadar bağlantılı cihazı destekleyeceğini söyledi.

Sohbetin başlarında Zuckerberg, WhatsApp'ta güvenliği ve gizliliği artırması gereken birkaç ek özelliği duyurdu. Facebook, bir WhatsApp hesabındaki tüm ileti dizileri için kaybolan mesajları açacak bir "kaybolma modu" sunacak. Bu şekilde, tüm WhatsApp deneyimi geçici hale gelmelidir.

Ayrıca Facebook, medya ve içerik için, paylaşılan bir dosyanın hedeflenen alıcı tarafından yalnızca bir kez görüntülenmesini sağlayacak bir "bir kez görüntüle" özelliği uygulayacaktır. Ancak, özelliği gösteren bir ekran görüntüsü, kullanıcılara, içerik kaybolmadan önce alıcıların yine de ekran görüntüsü alabileceklerini bildirir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski