iOS 15 SharePlay Özelliği TikTok Üzerinde Duyuruldu işte detaylar

 iOS 15 sürümü tanıtıldığı gibi bir takım özellikler daha çok öne çıktı. Özellikle kullananların genel kullanım deneyimlerini değiştirecek olan özellikler, bir fazlaca ilgi gördü. Bunlardan birisi de SharePlay özelliğiydi.

iOS 15 SharePlay


belki geç kalmış bir özellik olarak gösterebileceğimiz SharePlay, sonradan gelen iOS 15 güncellemesiyle sisteme eklenmişti. Güncelleme sisteme eklendiği gibi uygulamaların da buna ahenk periyodunun başladığını görmüş olduk. bir bir uygulamalar bu özellik için destek veriyor. en son TikTok uygulamasında özelliğin desteklendiği gözüktü.


SharePlay ile TikTok Deneyimi

Twitter üzerinden kullananların tespit ettiklerine gore iOS 15.1 yüklü iPhone akıllı telefonlarda yada iPadOS 15.1 yüklü iPad cihazlarda, TikTok yeni güncellemesi sonrası SharePlay özelliği desteklenmeye başladı.


Güncelleme daha sonra FaceTime ile bir müzakere yapılıyorsa ve SharePlay özelliği açıksa, TikTok uygulamasına girdiğiniz zaman “Sizin için” sayfasının değişmiş olduğu görülüyor. Sayfa sizin için değil de “Bizim için” olarak değişiyor.



böyle kullananların birlikte TikTok izlemesi de olası hale geliyor. Buna uygun olarak sunulan algoritmalarda önemli bir değişiklik söz mevzusu değil. doğrusu bizim için kısmına girseniz bile teknisyenın size önerdiği içerikler çok değişmiyor. sadece diğer kullanıcılarla birlikte bu içerikleri izleyebileceksiniz.



iOS 15.1 sürümü ondan sonra gelen özelliğin daha biroldukça uygulamada kullanılmasını bekliyoruz. Özellikle SharePlay desteğinin sosyal medya uygulamaları için önemli olacağı ve yeni bir tecrübe sunacağını söyleyebiliriz.


iOS 15.2 yahut daha sonraki sürümlerde vaziyet değişir ve bu sisteme ek özellikler gelir mi onu bilemiyoruz. aslen Apple’ın bu tip etkileşimli özelliklerin üzerinde duracağı düşünülüyor.


iOS 15 laf mevzusu etkileşimli sistemler için güzel bir zemin hazırladı. Muhtemelen iOS 15 sürümü bitmeden yani iOS 16 serisine gelmeden daha fazla yenilik göreceğiz. Bu yönde gelecek olan yenilikleri de kovuşturmak gerekecek.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski