Sprint, gelecek sene kendi hücresini iyileştirmeyi planlıyor.

Sprint , gelecek sene kendi hücresini iyileştirmeyi planlıyor.


Sprint'in şebekesinin şu anda büyük dört taşıyıcıdan en kötüsü olduğu sır değil. Hizmetteki son gelişmelere, özellikle kentsel alanlardaki hızlara rağmen, Sprint'in hizmet ve hızı, her çalışmada ulusal çapta rekabetin gerisinde kalıyor.

Ancak Sprint, işleri daha iyi hale getirmek için benzersiz bir konuma sahiptir. Şirket, Japon ana şirketi Softbank'ın yaptığı yatırım sayesinde, şirketin gittikçe daha fazla erişebileceği nakit nakit nakit vasıtasıyla şebekesini genişleten kullanılmayan spektrumdan imrenilecek bir gizemi var.



Fierce Wireless tarafından bildirilen bir Wall Street yatırımcı olayında Sprint CTO John Saw, kapasiteyi ve kapsamı iyileştirmek için şirketin yakın gelecekte atacağı adımların bazılarını ana hatlarıyla belirtti. Saw, şirketin "mevcut hücre sitelerinin neredeyse tamamına 2,5 GHz ve 800 MHz antenler eklemeyi planladığını ve kapsama alanını genişletmek için ağına yeni hücre siteleri ekleyeceğini" de belirtti. 2.5GHz spektrumu, Sprint'in trafiği şu anda, iyi kapasiteye sahip orta bant spektrumudur, ancak uzun mesafelerde veya nüfuz eden binalarda seyahat etmek için en iyi değildir. Düşük band 800MHz spektrumu kapsama alanında çok daha iyi ve Sprint'in kapsadığı yerdeki bazı kara noktaların düzeltilmesine yardımcı olmalı.

Sprint, sınırlı sayıda spektrumdaki şirketin özelliklerinden yararlanmak için düzinelerce anten dizisi kullanan Massive MIMO teknolojisinde bir lider olmuştur. Massive MIMO, başlatıldığında 5G'nin büyük bir parçası olacak, ancak Sprint bunu daha geniş bir 5G sunumundan önce LTE'yi geliştirmek için kullanmayı hedefliyor. "2.5'de çok spektruma sahip olduğumuz için, spektrumumuzun yarısını LTE Advanced'e, diğer yarısı 5G için tahsis edebiliriz. ... Aynı masif MIMO sitesinde aynı anda 5G NR ve LTE'yi çalıştırabilir, 2019 yılında kuleye tekrar tırmandım. Bu yüzden aynı anda hem bu muazzam MIMO telsizini destekleyebilirim. Bu yıl büyük MIMO oluşturduğumuz için LTE Advanced'i de destekleyen bir 5G şebekesi oluşturmaya başlıyoruz. Yani bir taşla iki kuş öldürür "dedi.

Sprint'in, çoğunlukla müşteri tarafından kurulmuş olan geçiş istasyonları ve küçük hücreler aracılığıyla kapsama alanını genişletmek için geleneksel olmayan yöntemleri kullanmayı planladığını da belirtti. Sprint'in "Magic Box", yakında bulunan bir kuleye bağlanmak için boş Sprint spektrumunu kullanan küçük hücreli bir kuledir ve normal hücre frekansları üzerinden cep telefonlarına yayın yapmaktadır. Sprint, müşterilere geçen yıl evlerine yerleştirmelerini sağlamaya başladı ancak Saw, şirketin sonunda "yüzbinlerce" cihaza sahip olmayı planladığını doğruladı.

Küçük hücreler - dev hücreli kuleler yerine alışveriş merkezleri ve tren istasyonları gibi yerlerde kurulmuş küçük erişim noktaları - Sprint'in ileriye taşınması için bir odak noktası. Bir kablo şirketi olan Altice'le yapılan bir ortaklık sayesinde Sprint, küçük hücreleri ağa bağlamak için kullanabileceği arka uç ağını geliştirdi; bu ağ, küçük hücreleri Verizon ve AT&T gibi devlerle aynı hıza çıkarmaya yardımcı olmalı.



Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski