iOS 11.2.5 / 11.2.x Jailbreak Analiz

ios-11.2.x-jailbreak-analiz


IOS 11.2.5 / 11.2.2'yi veya hatta iOS 11.2.1 sürümünü iptal edebilir miyim? IOS 11.2.5 jailbreak'in mevcut durumu nedir? Burada ona bakıp bu soruları yanıtlamaya çalışıyoruz.

Kanıtlanmış olduğu gibi, işler jailbreak dünyasında hızla ilerliyor. Artık LiberiOS ve Electra jailbreak'leri iOS 11.0 ile iOS 11.1.2 arasında yer aldığına göre, topluluk içerisine iOS 11.2.x için destek sağlayan bir şey görüp duymamamıza dikkat hemen hemen taşındı.



Her şeyden önce, kısa süre önce açıklanan jailbreak'lerin yalnızca iOS 11.1.2'ye kadar olan uyumluluk sunmasının çok iyi bir nedeni var. Google'ın Project Zero'nun Ian Beer tarafından keşfedilen ve piyasaya çıkan harika çekirdek seviyesi async_awake exploit, Jonathan Levin'in yaptığı LiberiaOS veya CoolStar'ın Electra adlı jailbreak'i etkinleştirdi. Bu istismar, Apple bilgilendirildiğinde esasen "yakıldı" ve ardından daha sonradan iOS 11.2'de düzeltildiğinden, iOS 11.1.2'den sonra herhangi bir bellenimde kullanılmak artık mevcut değildir.

Dolayısıyla, bunu göz önünde bulundurarak, iOS 11.2.1, 11.2.2, iOS 11.2.5 ve sonraki bir sürede jailbreak yapmak için birisinin veya bir takımın çekirdeğin kaçmasına izin verebilecek başka bir çekirdek düzeyinde yararlanmaya ihtiyacı olacaktır ayrıcalıkları. Kısa bir süre önce görece bilinmeyen Alibaba Pandora Labs tarafından gösterilen ve şirket patronu Song Yang'ın, jailbreak'in tamamen çözülmediğini ve tam kök erişimine izin verdiğini açıkladığı bir jailbreak gördü. Bu, iOS 11.2.x'deki cihazları özgürleştirdiğini iddia eden ilk ve şu anda yalnızca tekelimiz. Bununla birlikte Yang, bu gösterinin bir parçası olarak, kamuya hiçbir şey açıklamayacak hiçbir planlarının olmadığını doğrulamak için kayıt yaptı.
iphone-x-jailbreak




Daha önce de bu haberi kaptığımızda belirttiğimiz gibi, Alibaba Pandora Labs tarafından yapılan resmi bildiri belli bir yorumlama seviyesine açıktı; bu, kullanılan hataların Apple'a bildirilmesi ve gelecekte düzeltme yapıldıktan sonra aslında bir şeyin serbest bırakıldığını görebildiğini gösteriyordu. iOS sürümleri. Bu ekibin Apple'ın Hata Bounty Programı aracılığıyla böcek üzerinde para yatırmayı planladığı bilinmiyor, bu da, gelecekte IOS 11.3 veya sonrasında piyasaya çıkacak çok az bir potansiyel olduğu anlamına geliyor.

Cydia-jailbreak_2


Bu nedenle, hızlı bir özet olarak; iOS 11 - iOS 11.1.2'de kullanılan async_awake hatası düzeltildi ve artık mevcut değil. Apple, artık iOS 11.1.x yazılım ürünlerinin imza atmamaktadır. Alibaba Pandora Labs, açıkça iOS 11.2.x ve daha sonraki sürümü durdurma imkânı buluyor ancak şu anda halka hiçbir şey yayımlamayı planlamıyor.

Son zamanlarda harika bir haber gibi gelmiyor olabilir, ancak son zamanlarda iOS 10.3.3 (h3lix) ve iOS 11.1.x (to.panga, LiberTV11, LiberiOS, Electra) sel fokünden çıkışları tarafından gösterildiği gibi, işlerin yapabileceği ve sıklıkla yaptığı gibi durmaya devam edin. - Jailbreaking'in olduğu yerlerde çabucak değişin.

Elbette sizi güncel tutacağız. Bizi izlemeye devam edin.

Güncelleme x1: Apple, Spectre CPU zayıflığını düzeltmek için şimdi iOS 11.2.2'yi yayınladı. Yukarıdaki yazı, bu değişikliği yansıtacak şekilde güncellendi.

Güncelleme x2: iOS 11.2.5'in son sürümü, diğer şeylerin yanısıra chaiOS hatalarını düzeltmek için hazırlanmıştır. Bu yazı güncellendi.

X3'ü güncelle: Zimperium zLabs Ekibi, yakında kamuya açacakları IOS 11.2.2 için açıkların olduğunu ve bir jailbreak'e yol açabileceklerini açıkladı.

Güncelleme x4'ü: Apple, iOS 11.2.5'in altındaki tüm yazılımları imzalamayı bırakmıştır; yani, artık iOS 11.2.5'den geçiş yapamazsınız.



Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski