İPhone"da Çentik Dönemi mi Başlıyor?

İPhone"da Çentik Dönemi mi Başlıyor?


Yeni iPhone uygulamalarının hepsi yakında iPhone X’te yer ala çentiğe ve yuvarlak köşelere müsait bir şekilde tasarlanmak zorunda kalacak. iPhone’da çentik periyodu başlıyor.

Apple bugün gerçekleştirdiği açıklamasında Nisan ayı itibariyle tüm iOS uygulamalarının iPhone X’in ön yüzeyinde yer edinen kamera çıkıntısına ve yuvarlak köşe noktalarına uygun olarak tasarlanmasını mecbur kılacak açıklamasında bulundu. Bu uygulamalar içerisinde evrensel app’ler de yer alıyor. yani hem iPad aynı zamanda iPhone için geliştirilen tüm uygulamaların bu kurala uyma zorunluluğu var.

iPhone’da uygulamalarda çentik süreci

şayet iPhone’un son cihazı olan iPhone X’i kullanıyorsanız tüm uygulamaların sizin cihazınız ile uyumlu olmadığını görebilirsiniz. aletin haiz olduğu yuvarlak köşeler bazı uygulamaların köşeleriyle kesişiyor. Bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu aletinızda bulunan kamera çıkıntısı ile de uyumlu bir halde çalışmamaktadır. diğer uygulamaların birtakımlarında ise 16: en boy nispetına çekildiği için monitörünızın bazı bölümlerinde siyah boşluklar yaşanması söz konusu olabiliyor.

Şirket aynı vakit uygulamalar için bir müracaat yönergesini de yayımladı. Apple özellikle ara yüz tasarımına çok fazla örutubet vermesiyle bilinen bir firmadır. Apple’ın bu tarz yaşanan tutarsızlık ve uyumsuzluk sorunlarını giderebilmek amacıyla önlemler alıyor olması ise iPhone X kullananlarının sevinçli olmasını elde edecektir.

tatbik geliştiricileri şayet uygulamalarını Nisan ayına kadar iPhone X için ahenkli bir hale getirmezse uygulamalarının App Store’dan kaldırılma ihtimali vardır. bu nedenle geliştiricilerin ellerini çabuk tutması gerekiyor.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski