Oppo Find X karşılaştırma hileli çıktı

Oppo Find X karşılaştırma hileli çıktı


Huawei, amiral gemisi el cihazları ile kıyaslama testlerini aldattıktan çok uzun bir süre sonra, Oppo tam olarak aynı ihlalden suçlu bulundu.

UL Benchmarks (3DMark'ın arkasındaki şirket) tarafından yapılan bir göreve göre, Oppo, iki telefonun performansının yapay olarak her iki telefonun da kıyaslama uygulamasının çalıştığı tespit edilmediğinde Find X ve F7 - performansını artırdı.

Sonuç olarak, UL Benchmark söz konusu iki el cihazını kaldırdı ve aşağıdaki acımasız uyarıyı sunmuş oldu:

"The Oppo Find X, 3DMark Sling Shot Extreme performansı için En İyi Akıllı Telefonlar listemizde 4. sırada yer aldı. Şimdi sıralamasız ve skoru olmayan, sıraladığımızın alt kısmında, 3DMark puanları, kullanılan cihazlar için kullanılmamalıdır. modelleri karşılaştır.

yaylı
Eğlenceli bir şekilde, bir çift cep telefonu, Huawei'nin çalışırken yakalandığı benzer bir sinsi sistem çimdikini kullanıyordu; bu, açık olduğunda 3DMark uygulamasını isimle algıladı ve sonuç olarak gizli bir performans moduna geçti.

UL Benchmark sonuçları, kamu 3DMark testinden elde edilen sonuçları kendi özel versiyonuna (fonksiyonel olarak özdeş fakat farklı bir isme sahip) karşılaştırdığında, kıyaslama şirketi sonucu anlamlı olarak farklı bulmuştur.

UL Benchmarks, "Kamu 3DMark uygulamasından alınan puanların, testler aynı olsa bile özel uygulamadaki puanlardan% 41 daha yüksek olduğunu bulduk."

Cevap hakkı


Oppo’nun UL Benchmark’a verdiği yanıt, telefonlarının söz konusu referans noktasını tespit ettiğini ve buna göre performansı artırdığını ve oyun tespit ederse el cihazlarının da aynısını yapacağını kabul etmekti.

Ve UL Benchmark, "ağır hesaplama taleplerini saptayarak performansı optimize etme" ye izin verirken, kıyaslama uygulamasını ad ile saptadığında aynı optimizasyonu açıkça reddeder.

Find X ve F7'nin isme göre tanıyamayacağı uygulamalar için Oppo, kullanıcıların uygulamayı her 5 saniyede bir kez etkin olarak durdurmadıkça telefonun sistem performansını% 70 ile% 80 arasında sınırlandıracağını belirtti. Bu, limiti devre dışı bırakacak. .

Neyse ki, Oppo, optimizasyon yöntemlerini geliştirmeyi düşündüğünü, şirketin “sistemi iyileştirmek için çalıştığı” vaadinde bulunduğunu ve “tespit edilmeyen uygulamaların gereksinimleri ile kullanıcıların öznel gereksinimleri arasında ayrım yapmak için çaba göstereceğini” iddia etti.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski