Önemli aksesuar üreticisi tarafından yanlışlıkla onaylanan diğer PS5 özellikleri

PlayStation 5,

Şubat, Sony’nin PS5 duyurusunu görmek için can atan PlayStation hayranları için hayal kırıklığı yaratan bir ay oldu, ancak teknoloji etkinlikleri ve ürün lansmanları söz konusu olduğunda tonlarca gecikme ve iptalten kısmen sorumludur. Japon teknoloji devi artık Microsoft'un arkasında iki adım kaldı ve bu da Aralık ayında yeni nesil Xbox’ın adını ve tasarımını açıkladı ve bu hafta başlarında dünyayı sürpriz bir Xbox Series X donanım duyurusu ile şaşırttı. Sony herhangi bir PS5 duyurusu yapmaya hazır olmayabilir ve şirket bu yıl PAX East veya GDC'de mevcut olmayacak, ancak dünkü GameStop 5'in bazı önemli PlayStation 5 teknik özelliklerini onayladığı PlayStation 5 hayranları için büyük bir yeni sızıntımız var: İlk PS5 aksesuarı henüz açılmış olabilir ve daha da önemli PS5 özelliklerini onaylıyor gibi görünüyor.


aylardır PS5 teknik özellik sızıntılarına bakıyorduk ve hala en büyük sorumuza kesin bir cevabımız yok: PS5'in ne kadar depolama alanı olacak? PS5'in, Sony'nin inanılmaz yüksek hızlarda çalışacak özel bir yeni nesil SSD'sine sahip olacağını biliyoruz. Bu, oyun yükleme sürelerini önemli ölçüde azaltacak ve tüm PS5 deneyimini geliştireceği için konsol için en büyük yükseltmelerden biri. Ayrıca konsolun nihai fiyatı üzerinde doğrudan etkisi olacak bir özellik. Sağduyu, PS5'in en az 1 TB SSD depolama alanına sahip olacağını ve bazı söylentilerin Sony'nin 2GB seçeneklerine de baktığını söyledi. Ancak, SSD'ler birkaç yıl öncesine kıyasla ne kadar uygun görünseler de hala pahalı.

PS5 ve Xbox Series X'in diğer korkunç özellikleri sayesinde, oyun geliştiricileri oyunların boyutunu önemli ölçüde artırmaya cazip gelebilir ve size zaten başlatmak üzere olan 100 GB'lık bir başlık örneği verdik. Bu nedenle, PS5'iniz için satın alabileceğiniz ilk aksesuarlardan biri harici bir SSD olacaktır, özellikle de PS5 yerleşik SSD depolama miktarı söz konusu olduğunda hayal kırıklığına uğrarsa. Şimdi, üçüncü taraf bir aksesuar üreticisinin, PS5 için özel olarak yapılmış gibi görünen bir ürünü tanıtacağı ortaya çıkıyor.

Bu Patriot Gaming’in Viper PXD M.2 SSD PCIe 3.0 4x sürücüsü - adı bir ağız dolusu, biliyorum, ama bu ayrıntılar önemli. Bu sürücü, USB-C bağlantısı ile NVMe 1.3 üzerinden 1 GB / sn'ye kadar okuma ve yazma hızlarını destekleyebilir,


Ama işte şu: PS4'te USB-C bağlantı noktası yok, bu da sürücünün konsola USB-A aracılığıyla bağlanması gerektiği anlamına geliyor. PS4 yalnızca PXD özelliklerinin yalnızca% 62'sini oluşturan 625MB / s veri aktarımlarını destekler. Burada neler oluyor?

PS5'e dönünce, konsolun yeni Viper PXD gibi PCIe modellerinden bile daha hızlı olan bir PCIe 4.0 SSD özelliğine sahip olduğu söyleniyor. PCIe üzerindeki teorik hızlar 3GB / s'den 6GB / s'ye kadar her yere ulaşabilir. Bunu Patriot Gaming’in duyurusu ile birleştirin ve PS5'in gemide en az bir USB-C bağlantı noktası olması gerektiği gibi görünüyor. Doğru, bu cihazın sadece bir PS4 eklentisinin aksine bir PS5 aksesuarı olması gerektiği açık.

Önümüzdeki yıllarda depolama alanının konsollar için artan bir endişe olabileceği ve bazı şirketlerin yalnızca oyun amaçlı SSD diskleri olan oyuncuları hedeflediği düşünüldüğünde, Sony'nin veri aktarımları için bir sonraki PlayStation'da USB-C kullanması mantıklı olacaktır. Umarım USB-C, DualShock 5 pil şarjı için de kullanılır, ancak bu tamamen farklı bir konudur.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski