Apple, Avrupa da Batarya davasıyla karşı karşıya

Apple, Avrupa da Batarya eski iPhone'ları yavaşlatma uygulaması nedeniyle Avrupa'da daha fazla toplu dava ile karşı karşıya.

Tüketici Hakim Hayeti Euroconsumers yaptığı açıklamada, Belçika ve İspanya'da iPhone performansını düşüren bir iOS güncellemesi nedeniyle Apple'a karşı toplu dava açtığını ve İtalya ve Portekiz için iki takım daha planlandığını söyledi.

Yasal işlem ABD'deki davalara benzer ve şirketin kullanıcıları iPhone pil gücü ve cihaz performansını düşüren yazılım güncellemeleri konusunda yanlış yönlendirdiğini iddia ediyor. Geçen ay Apple, California ve Arizona dahil olmak üzere 34 eyalette birden fazla düzenleyici ile bir davayı çözmek için 113 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Euroconsumer'in davası, 2014-2020 yılları arasında Belçika, İtalya, Portekiz ve İspanya'da satılan yaklaşık üç milyon iPhone 6, iPhone 7 ve iPhone SE modelini kapsıyor Apple Avrupa Batarya.

Euroconsumers politika ve uygulama başkanı Els Bruggeman, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, “Tüketiciler, ürünlerin çok çabuk yıpranması nedeniyle giderek daha fazla üzülüyorlar, iPhone 6 modelleri bunun çok somut bir örneği” dedi. "Yalnızca hayal kırıklığına ve maddi zarara neden olmakla kalmaz, aynı zamanda çevresel açıdan da tamamen sorumsuzdur."

"Apple'ın, bataryayla ilgili sorunları maskelemek için telefonları yavaşlatacağını bildiği için güncellemeleri zorladığını" ve Avrupalı ​​tüketicilerin "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüketicilere gösterilen aynı saygıyla davranılmasını istediklerini" ekledi.

Kuruluş, Apple ile sorunu mahkeme dışında çözme girişimlerinin başarısız olduğunu ve şu anda sorundan etkilenen her tüketici için ortalama 60 € tazminat talep edeceğini söyledi.

Apple, yaptığı açıklamada "herhangi bir Apple ürününün ömrünü kasıtlı olarak kısaltmak veya müşteri yükseltmelerini desteklemek için kullanıcı deneyimini azaltmak için hiçbir şey yapmayacağını" söyledi.

Bir sözcü, "Hedefimiz her zaman müşterilerimizin sevdiği ürünler yaratmak olmuştur ve iPhone'ları olabildiğince uzun süre dayanmasını sağlamak bunun önemli bir parçasıdır" diye ekledi.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski