iPhone 12 5G kapsama alanı Henüz Birşey ifade etmiyor

İPhone 12 5G serisinin başlık özelliklerinden biri de elbette 5G desteğiydi. Önceden 5G kapsamının Londra'da bile neredeyse hiç önemli olmadığını söyledim - ve sonraki testler haklı olduğumu gösterdi.

Londra'nın merkezindeki çeşitli yerlerde periyodik hız testleri yapıyorum ve zaman zaman etkileyici hızlar sunsa da, bu normalden çok uzaktır ...


Genel olarak, hem gerçek kullanımda hem de hız testlerinde gördüğüm hızlar, önceki iPhone 11 Pro'mda 4G'ye aldığımdan çok daha iyi değildi.

İPhone 12 5G piyasaya sürülmeden önce bile hayal kırıklığı yaratan birkaç haber vardı. Birincisi, yalnızca ABD telefonlarının daha hızlı mmWave standardını almasıdır. Daha önce 5G'nin iki ana çeşidini açıklamıştık.

 

Sub-6GHz 5G, LTE'den biraz daha yüksek hızlar sunar, ancak bu kadar önemli değildir. Azaltılmış gecikme süresi ve hücre kulesi başına daha fazla kapasite sunar, bu nedenle daha fazla insan reklamı yapılan hızlara yaklaşmalıdır.

mmWave 5G çok daha hızlı bir standarttır, teorik olarak gigabit hızları sağlayabilir, ancak daha tipik olarak bunun yaklaşık yarısını sunar - yaklaşık 500 Mbps. Ancak, son derece kısa menzilli: wifi'ye LTE'den çok daha yakın. Bu, yalnızca havaalanları, büyük toplu taşıma istasyonları, stadyumlar ve turistik yerler gibi çok sınırlı alanlarda kullanılabileceği anlamına gelir.

 

İkincisi, İngiltere ve ABD, yazın test edilen 12 ülke arasında en düşük 5G hızına sahip. Her iki 5G türü de sundukları gerçek hayat hızlarında çok değişken olabilir ve bu testler çok fazla beklemememiz gerektiğini gösterdi.

İngiltere, 32.6Mbps ortalama indirme hızıyla en kötüsüydü ve ABD 33.4Mbps ile neredeyse aynı derecede kötü. Referans için, ABD hızı 4G'den yalnızca 1,8 kat daha hızlıdır […]

ABD, kendinizi 5G'de ne sıklıkla bulacağınıza gelince,% 19,3 oranında ilk sırayı alarak daha başarılı oldu. Birleşik Krallık,% 4,5'lik acıklı bir oranla sonuncuydu.

 

Sonraki bir ABD çalışması da muazzam değişkenlik buldu.


Deneyimlerim, tüm testlerimin Londra'nın merkezinde yapılmasına rağmen Birleşik Krallık'ta eşit değişkenlik gösterdi. Aslında, size ne kadar gülünç derecede değişken olabileceğine dair bir fikir vermek için, yukarıda aynı alanda dakikalar içinde gerçekleştirilen hız testlerinden elde edilen üç sonuç var. Hepsi gece geç saatlerde yapıldı, bu yüzden en yüksek talep zamanlarının dışında.

 

22: 58'de, 5G'nin iki çubuğu, 1Mbps'den daha az tamamen kullanılamaz bir indirme hızı ve kesinlikle ortalama 11Mbps'lik bir yükleme sağladı.

İki dakika sonra, sadece birkaç yüz fit ötede, iki 5G bar, dört bar 4G ile değiştirildi ve çok daha saygın bir 33Mbps yukarı / 17Mbps aşağıya sahibiz.

Yalnızca bir avuç adım attığımda, çoğu insanın ev geniş bant bağlantılarında görmekten mutlu olacağı hız türleriyle birlikte dört çubuk 5G oldu: 196Mbps yukarı, 86Mbps aşağı.

Bu tür bir değişkenlik bir istisna değil, normdur. Hatta bazen aynı noktada hareketsiz durmak dakikalar içinde büyük farklılıklar gördü. Gördüğüm kadarıyla, hızın en büyük belirleyicisi olan 4G'ye karşı 5G değil sinyal gücü. Bunun tek istisnası, yalnızca tam güçlü 5G'nin size vaat edilen geniş bant benzeri hızları sağlamasıdır.

Elbette 5G kapsama alanı zamanla iyileşecek ve iPhone'unuzu birkaç yıl tutmayı düşünüyorsanız, 5G kullanışlı bir özellik haline gelecektir. Şu anda, gerçi o kadar da değil.

Benim deneyimim buydu - sizinki nasıl karşılaştırılır? Lütfen 5G'ye karşı 4G / LTE kapsamı açısından ne gördüğünüzü ve 5G'de gördüğünüz hız türlerini bize bildirin.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski