İPhone 12 Stokları Tükendi Ancak iyi Haberler var

İPhone 12 Stokları Tükendi Ancak Haberler de var iPhone 12 talebi o kadar çok ki Apple, 2021'in ilk yarısı için üretimi önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. ABD ve Çin'de bazı iPhone 12 Pro Stokları tükendi.

Bir Rapora göre Apple'ın tedarikçilere dönem boyunca 96 milyon iPhone üretmeyi planladığını veya 2020'nin ilk yarısına kıyasla yaklaşık% 30'luk bir artışla talimat verdiğini söylüyor.
Sektördeki temel bileşen eksiklikleri bu hedefi tehdit edebilir. Başarılı olursa, Apple, tahminine göre habersiz iPhone 13 serisinin satışları da dahil olmak üzere 2021'de 230 milyon iPhone satabilir.

 

Yeni koronavirüs salgını, akıllı telefon üretimi


ve satışı da dahil olmak üzere küresel ekonominin tüm yönlerini etkiledi. Apple bu kuralın bir istisnası gibi görünüyor. İPhone 11, yılın ilk yarısında Galaxy S20 gibi yeni telefonların iPhone satışlarında bir çentik atamadığı dönemde satışlara hükmetti. İPhone 12'nin piyasaya sürülmesi, Apple'ın Ekim ayı ortasında dört modeli duyurmasıyla bir aydan fazla ertelendi. Apple daha sonra mağaza içi lansmanı ikiye böldü, iPhone 12 mini ve iPhone 12 Max yalnızca Kasım ortasında piyasaya sürülecek. Ön siparişler başladıktan hemen sonra bazı iPhone 12 sürümleri tükendi ve iPhone 12 Pro Ekim ayında büyük bir hit oldu. Bazı iPhone 12 Pro sürümleri Noel öncesinde satılmaya devam ederken, talep hala güçlü. Şirket, yanıt olarak 2021'in ilk yarısında iPhone üretimini% 30 artırıyor.

 

Nikkei Asia, Apple'ın 2021'in ilk yarısında 96 milyon iPhone üretmeyi planladığını bildirdi. Kaynaklar, salgın sırasında Apple'ın 5G telefonlarına olan talebin arttığını söyledi - tüm iPhone 12 telefonları 5G bağlantısına sahiptir. Ancak Apple, yalnızca yeni iPhone 12 telefonları değil, iPhone üretimini de her yönüyle artırıyor. 96 milyonluk rakam, iPhone 11 ve iPhone SE dahil olmak üzere Apple'ın ürettiği tüm iPhone'ları içeriyor.

Bununla birlikte, ana bileşenlerin sektördeki eksiklikleri Apple'ın planlarını engelleyebilir. Ancak Apple'ın tedarikçilerle paylaştığı tam yıllık tahmin, şirketin iPhone üretimini 2021 için 230 milyon adede çıkarmayı planladığını ortaya koyuyor. Bu, 2021'in ikinci yarısında piyasaya sürülecek ve% 20'lik bir artışı temsil edecek geçici iPhone 13 serisini içeriyor. 2019 ile karşılaştırıldığında.

Önemli bir Apple tedarikçisi Nikkei'ye, "Önümüzdeki çeyrek ve bir sonraki çeyrek için planlanan üretime karar verildi ve görünüm oldukça parlak" dedi. "İPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max özellikle tahmin ettiğimizden daha güçlü, iPhone 12'ye olan talep öngörülerle uyumlu, ancak iPhone 12 mini biraz yavaş."


 

 

Apple'ın iPad üretimi için ayrılan bileşenleri 2 milyon ila 3 milyon iPad'i etkileyen bir hareketle iPhone 12 üretimine taşıdığı bildirildi. Rapor, Apple'ın yıl boyunca akıllı telefon tedariğini stokladığını ve salgın sırasında üretim sorunlarından korktuğunu söylüyor. Bir noktada Apple, Ocak-Mart dönemi için A14 işlemci yongalarının üretimini kesti. Hareket, iPhone 12 talebinin düştüğünün bir göstergesi olmaktan çok "mevsimsel bir ayarlamayı" yansıtıyor.

İsimsiz bir yonga endüstrisi yöneticisi, "Yalnızca çekirdek işlemciler değil, iPhone'lara girmesi gereken çok sayıda bileşen var" dedi. "Apple’ın ayarlaması, artık üretim planlarını karşılamaya yetecek kadar işlemciye sahip olduklarını, ancak hala diğer gerekli bileşenleri kovaladıklarını gösteriyor."

Rapor ayrıca, Apple'ın Nisan ayında 5G iPhone'ları piyasaya sürmeyi 2021'e ertelemeyi düşündüğünü, çünkü salgın dünyayı ve ABD'yi kasıp kavurduğunu gösteriyor. Ancak iPhone 12 serisi daha sonra inanılmaz talep gördü. İPhone 12 Pro, tüketicilerin bazı modeller için dört haftaya kadar beklemek zorunda kaldığı ABD ve Çin de dahil olmak üzere büyük pazarlarda hala satılıyor olabilir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski