yeni Apple Watch Unuzda deneyebileceğiniz en iyi özelliklerden bazıları

Bu sabah yeni bir Apple Watch 'un paketini açtıysanız, yeni giyilebilir cihazınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilecek çeşitli ipuçları ve püf noktaları var. Sağlık, aktivite, özelleştirme ve daha fazlası için en sevdiğimiz Apple Watch özelliklerimiz hakkında rehberlik almak için okumaya devam edin.



Apple Watch aktivite halkalarınızı ayarlama


Çoğu insan için Apple Watch, her şeyden önce fitness odaklı bir giyilebilir cihazdır. Bunun anahtarı, her biri farklı bir renkle temsil edilen üçlü halkadır: hareket için kırmızı, egzersiz için yeşil ve duruş için mavi.

Varsayılan olarak, 30 dakikalık yoğun aktiviteyi kaydettiğinizde yeşil egzersiz halkası, en az 1 dakika 12 farklı saat boyunca hareket ettiğinizde mavi ayak veya yuvarlanma halkası kapanır ve kişisel hedefinize ulaştığınızda kırmızı hareket halkası kapanır. bir günde yakılan aktif kaloriler için.

Ancak bu yıl, Apple ilk kez egzersizini özelleştirme ve hedeflere dayanma özelliğini ekledi. Belki bir yaralanmadan sonra iyileşiyorsun ve 30 dakikalık egzersizle birlikte 12 çalışma saati vücudunuzun başa çıkması için çok fazla. İnsanlar ayrıca dinlenme günlerini Apple Watch yüzük sistemine entegre etmek için Apple'ı arıyorlar ve bu özellik, kullanıcılara en azından hedefleri üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor.

Apple Watch aktivite halkalarınızı ayarlama

 

WatchOS 7 ile Apple Watch'un Uzun hareket, egzersiz ve ayakta durma hedeflerini nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  1. Apple Watch Unuzda Aktivite uygulamasını açın.


  2. Aşağıya kaydırın ve "Hedefleri Değiştir" düğmesini bulun


  3. Hedeflerinizi ayarlamak için + veya - düğmelerini kullanın veya Digital Crown'u kullanın


  4. Değişikliklerinizi onaylamak için "Tamam" a dokunun.


Egzersiz halkası, beşli aralıklarla, minimum 10 dakikaya veya maksimum 60 dakikaya kadar indirilebilir veya yükseltilebilir. Stand hedefi tek saatlik aralıklarla minimum 6 saate kadar değiştirilebilir. Duruş hedefini varsayılan 12 saatlik işaretin ötesine artırmalısınız.

Saat yüzünüzü özelleştirme


Saat yüzünüzü özelleştirme

 

Apple Watch'un Uzun en önemli parçası saat yüzüdür. Saatinizin yüzüne hava durumu, aktivite verileri, kalp atış hızı bilgileri ve çok daha fazlası dahil olmak üzere komplikasyon olarak bilinen bilgi parçalarını ekleyebilirsiniz. Bir Apple Watch kadranı oluşturmanın en kolay yolu, iPhone'daki Apple Watch uygulamasıdır.

Saat yüzlerinin tüm kitaplığını uygulamanın "Yüz Galerisi" sekmesinde bulabilir ve bunları oluştururken kişisel koleksiyonunuza yüzler ekleyebilirsiniz. Birden çok saat yüzü oluşturduktan sonra, Apple Watch Unuzdan aralarında geçiş yaparak farklı senaryolar için anında ayarlama yapmayı kolaylaştıran bilirsiniz.

Apple Watch App Store


WatchOS App Store'da Apple Watch için özel olarak oluşturulmuş uygulamaları bulabilirsiniz. Apple Watch Unuzdaki dijital kurma koluna basın ve App Store simgesini arayın. Burada, iPhone'unuzu hiç kullanmadan özel Apple Watch uygulamalarını kolayca bulabilir ve yükleyebilirsiniz.

Aktivitenizi paylaşma


Aktivitenizi paylaşma

Apple Watch'u İle motive olmayı sevdiğim yollardan biri de aktivite verilerimi arkadaşlarımla ve ailemle paylaşmaktır. Bunu yaptığınızda, arkadaşlarınızın antrenmanları ne zaman tamamladıklarını, hedeflerinde ne kadar ilerleme kaydettiklerini ve ne zaman yeni ödüller kazandıklarını görebilirsiniz.

  1. Apple Watch etkinlik verilerinizi başkalarıyla paylaşmak için şu adımları izleyin:

  2. İPhone'unuzda Fitness uygulamasını açın


  3. Sağ alt köşedeki paylaşım simgesine dokunun


  4. Üst köşedeki "+" düğmesine dokununBir ad yazmaya başlayın ve ardından eklemek istediğiniz ada dokunun. Diğer kişinin Apple Watch'u varsa, isim kırmızıya döner

  5. Gönder düğmesine dokunun, ardından arkadaşınızın Etkinlik isteğinizi kabul etmesini bekleyin. Kabul edildikten sonra Apple Watch Unuzda bir bildirim alacaksınız.


Sağlık izleme özelliklerini ayarlayın


Apple Watch, yalnızca fitness ilerlemenizi kasıtlı olarak izlemek için değil, aynı zamanda arka planda pasif bir şekilde izlemek için de yararlıdır.

Düşme Algılama


yeni Apple Watch

 

Böyle bir özellik Düşme Algılama olarak adlandırılır ve düşüp düşmediğini ve daha da önemlisi düşüp tekrar ayağa kalkamadığını algılamak için jiroskop ve ivmeölçeri kullanır. Varsayılan olarak, Düşme Algılama 65 yaşın altındaki kullanıcılar için devre dışı bırakılmıştır, ancak aşağıdaki adımlarla manuel olarak etkinleştirebilirsiniz:

  1. İPhone'unuzda Apple Watch uygulamasını açın

  2. Acil SOS ye dokunun

  3. Düşme Algılama geçişini arayın



  • Apple, düşmemiş olsanız bile fiziksel olarak daha aktif kullanıcıların Düşme Algılamasını etkileyebileceği konusunda uyarıyor. Bu, yüksek etkili faaliyetten kaynaklanmaktadır ve bir düşüş olarak görülebilir.

  • 4 Onaylaya dokunun


Kalp


İPhone'daki Apple Watch uygulamasında, Apple Watch'unuzun kalbinize bakmanıza yardımcı olmasını sağlayacak bir dizi özelliği de etkinleştirebilirsiniz. İPhone'unuzda Apple Watch uygulamasını açmanız ve Kalp kategorisini aramanız yeterlidir. Bu bölümde aşağıdaki özellikleri etkinleştirebilirsiniz:

  • Apple Watch Unuzdan elektrokardiyogram çekmek için EKG uygulamasını yükleyin (Seri 4 ve sonraki modeller)

  • Genel sağlığınızın güçlü bir göstergesi olan Kardiyo Fitness Düzeylerini ve bildirimleri ayarlayın

  • Apple Watch, atriyal fibrilasyon olabilecek birden fazla kalp ritmi belirlediğinde bildirim almak için Düzensiz Ritim bildirimleri

  • Apple Watch, hareketsiz görünürken belirli bir seviyeye yükselen bir kalp atış hızı algıladığında bildirim almak için Yüksek Kalp Atış Hızı bildirimleri

  • Apple Watch, 10 dakika boyunca 50 BPM nin altına düşen bir kalp atış hızı algıladığında bildirim almak için Düşük Kalp Atış Hızı bildirimleri


Kan oksijen


yeni Apple Watch

 

Apple Watch Series 6 kullanıyorsanız, cihazınızla kan oksijen ölçümü alma desteğine de sahipsiniz. Apple Watch ayrıca arka planda da ölçümler alabilir, böylece düzenli olarak üzerinde düşünebileceğiniz verileriniz olur. İPhone'unuzdaki Watch uygulamasını açın, Kan Oksijen kategorisini arayın, ayarları istediğiniz gibi etkinleştirin.

Bildirimlerinizde hüküm sürün


Apple Watch, bildirimlerinden haberdar olmanızı inanılmaz derecede kolaylaştırır. Bir uygulama her push bildirimi gönderdiğinde, bileğinize bir dokunuş alır ve bir ses duyarsınız. Ancak birçok insan için bu aslında çok zor ve gereksiz olabilir.

Apple Watch Unuzdaki bildirimleri yönetmek için iPhone'unuzda Apple Watch uygulamasını açın ve Bildirimler kategorisini seçin. Burada, uygulamaların bir listesini görebilir ve gerektiğinde bildirimleri yönetebilirsiniz. Tavsiyem, Apple Watch Unuzdaki bildirimleri mümkün olduğunca sınırlandırmak, aksi takdirde bunalmış olabilirsiniz.

Apple Fitness + 'a göz atın


En yeni Apple Watch özelliklerinden biri, APple'ın yeni Fitness + abonelik antrenmanları hizmetiyle derinlemesine entegrasyon dur. Apple Fitness +, koşu, bisiklet, HIIT, kürek çekme, yoga ve daha fazlası gibi popüler kategorilerdeki yüzlerce isteğe bağlı antrenman kitaplığına erişim sunar.

Apple Fitness +, antrenmanınız sırasında Apple Watch Unuzdaki canlı verileri ekranda gösteren Apple Watch ile derin bir entegrasyona sahiptir. Ayrıca, yakın zamanda yeni bir Apple Watch aldıysanız, hizmete büyük olasılıkla 3 aylık ücretsiz erişim hakkınız vardır.

yeni Apple Watch

Apple Fitness + 'ı iPhone veya Apple TV'nizdeki Fitness uygulamasında bulabilirsiniz. Ayrıca iPad'de de mevcuttur ve başlamak için iPadOS App Store'dan indirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski