Söylentilere göre iPhone 13 serisi pil kapasitelerinde %18'e varan artış sağlayabilir

 Güvenilir sızıntı kaynağı L0vetodream'den yeni bir rapora göre, iPhone 13 serisinin bu yıl gözle görülür şekilde daha büyük pil kapasitelerine sahip olması bekleniyor. Bu, iPhone 13 serisinin ProMotion ekranı gibi güç tüketen yeni özellikler eklemesi beklendiği için geliyor.

iPhone 13 serisi pil kapasitelerinde


Lovetodream'e göre, iPhone 13 serisinin mevcut iPhone 12 kapasitelerine kıyasla pil istatistikleri aşağıda verilmiştir:

  • iPhone 12 mini – 2.227 mAh
  • iPhone 13 mini – 2,406 mAh (%8 artış)
  • iPhone 12 ve iPhone 12 Pro – 2.815mAh
  • iPhone 13 ve iPhone 13 Pro – 3.095mAh (%9,9 artış)
  • iPhone 12 Pro Max – 3.687 mAh
  • iPhone 13 Pro Max - 4.352mAh (% 18 artış)

Bu, iPhone 13 serisinin daha büyük pillere sahip olabileceğini ilk kez duymuyoruz. Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, Mart ayında iPhone 13 serisinin daha büyük piller içereceğini ve böylece her modeli bir öncekinden daha ağır hale getireceğini bildirdi. iPhone 13'ün içinde, Apple'ın SIM kart yuvasını ana kartla entegre etmek gibi yerden tasarruf sağlayan yeni tasarımları benimsediği söyleniyor.

Ancak burada dikkate alınması gereken birkaç faktör var. Pillerin boyutu, iPhone pil ömrünü ölçmek için her zaman çok kullanışlı bir ölçü değildir. Örneğin, iPhone 12 serisi, 5G bağlantısı pili hızla tüketebileceğinden, önceki iPhone'lardan daha fazla güç tüketir. Söylentiler, iPhone 13 serisinin ProMotion ekran teknolojisini ve her ikisinin de bu yıl güç tüketimini artırabilecek her zaman açık bir ekranı destekleyeceğini gösteriyor.

Bununla birlikte, izlenmesi ilginç olan bir şey, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max'in ProMotion ekranına güç sağlamak için yeni LTPO ekran teknolojisini benimsemesidir. Güç açısından verimli LTPO ekranların ve pil boyutlarındaki artışın birleşimi, bu yıl pil ömründe gerçek bir artış sağlayabilir.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski