İOS 15.1.1 Yazılım Güncellemesi Yayınlandı Önemli Bir Sorun Giderildi

 iOS 15 sürümü ilk yayınlandığı bazı yanlışları olduğunu biliyoruz. Her yeni mobil işletim sisteminde olduğu şeklinde bu sürümde de ufak tefek hatalar vardı. fakat güncellemeler hızla geliyor. Apple yine elini çabuk tutarak peş peşe güncellemeler vermeye başladı. Kısa vakit önce iOS 15.1.1 sürümü de yayınlandı ve yaşanmış olan bir sorun daha giderildi.


Ara güncelleme hatta mini güncelleme olarak göreceğimiz bu güncelleme ondan sonra hangi sorun giderildi ve neler değişti daha yakından bakalım.


iOS 15.1.1 Güncellemesi ile Çağrı problemlerı Giderildi

Baştan belirtelim ki bu sürümün amacı iPhone akıllı telefonlarına bir yenilik kazandırmak değil. Bu sürümün amacı başta söylemiş olduğimiz şeklinde tespit edilmiş olan yanlışların önüne geçmek.


Apple’ın tam olarak hangi hatayı düzelttiği mevzusunda da malumat var. Sürüm notlarına bakacak olursak, iPhone 12 ve iPhone 13 akıllı telefonlarında yaşanmış olan çağrı sorunu giderilmiş



Neydi bu sorun? Kullanıcılar telefon ile arama yaptıkları vakit, anlık olarak kesintiler yaşismiklarını ve aramaların düştüğü görmüş olduklerini söylüyorlardı. iPhone 12 ve iPhone 13 akıllı telefonlarında görünen bu sıkıntı, tekrar çağrı yapmanız gerekliliğini ortaya çıkarıyordu.


İOS 15.1.1 Yazılım Güncellemesi


iPhone 12 ve iPhone 13 akıllı telefonlarında yaşanan bu sıkıntı ancak operatör çağrısı kısmında da yaşanmıyordu. FaceTime aramasında da çağrıların ansızın düşebildiği konusunda geri dönüşler yapılıyordu.


Sonuç olarak Apple’ın bu problemi gidermek ismina iOS 15.1.1 güncellemesini sunduğunu görüyoruz. Güncellemenin boyutu çok yüksek değil. sıkıntı yaşayan telefonlara gelen güncelleme yaklaşık 400 MB boyutunda.


Bu da demek oluyor ki güncellemeyi yüklemek oldukça kolay. Ara sürüm güncellemesi de geldiğine göre artık beklediğimiz sürüm iOS 15.2. en son beta 3 serisi gösterilen bu güncelleme, önemli yenilikleri de bununla beraber getiren bir güncelleme olacak.



Şimdi beklediğimiz sürüm artık bu büyük güncellemenin geleceği sürüm. tabii ki sonrasında iOS 15.3 sürümünün güncellemesini bekleyeceğiz.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski