Uzmanların Gerçekten Etkili Olduğunu Söyledikleri Kilo Vermek İçin İçme Alışkanlıkları

 

saglikli Kilo Vermek


Zayıflamanız gerektiğinde, yalnızca öğünleri planlamaya ve mükemmel egzersiz rutinini tasarlamaya odaklanmak size cazip gelebilir. Bu faktörler kilo verme başarısına yol açabilse de, gerçekten biraz kilo vermek isteyen herkesin içme alışkanlıklarına daha yakından bakması gerekir. Doğru beslenseniz ve sürekli spor salonuna gitseniz bile, çok fazla gazlı içecek veya kokteyl kilo verme yolculuğunuz için felakete yol açabilir.


Kağıt üzerinde, hangi içme alışkanlıklarının kilo vermenize yardımcı olduğunu bulmak basit görünüyor. Ancak daha yakından incelendiğinde, zararsız görünen bazı kalıpların düşündüğünüzden daha fazla etkisi olabilir. Kilo vermek için daha sağlıklı içme alışkanlıkları oluşturmak için bir avuç beslenme uzmanının yardımıyla takip edebileceğiniz kapsamlı bir liste oluşturduk.


Bu içme alışkanlıkları, herkesin kilo verme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olsa da, maksimum sonuçlar için Kilo Vermek için 11 En Sağlıklı İçecek'ten biraz yardım alarak sıvı alımınızı her zaman ince ayar yapabilirsiniz.



1 Bol su için.

1-Bol-su-icin


Herkes gün boyunca yeterince su içmeniz gerektiğini duymuştur, ancak doğru miktarlarda bu içecek kilo vermeye de yardımcı olabilir.


FeastGood'un RD ve yazarı Brenda Peralta, "İçecek ve kilo verecek bir şey ararken su ilk tercihtir" diyor. "Bizim %60'ı kadar suyuz - düzgün çalışmak için neden bu kadar çok şeye ihtiyacımız olduğuna şaşmamalı. Bol su içerek her şeyin yolunda gitmesini sağlarsınız. Bağırsak hareketleriniz iyidir ve midenizin dolu hissetmesine yardımcı olur. Böylece sizi daha az acıktırır, bu da daha az yemeniz anlamına gelir. Vücut ağırlığının (pound olarak) yarısını içmeyi başaran müşteriler daha iyi sonuçlar alırlar."


LDN'den Claudia Hleap MS, "Yeterince susuz kalmamak, iştahınızı düzenlemek için çok önemlidir" diyor.


Avrupa Beslenme Dergisi'nden bir araştırma, yemekten önce yeterli miktarda su içen kişilerin, obez olmayan erkekler için enerji (yani kalori) alımını azalttığını gösteriyor. Annals of Family Medicine'den yapılan bir başka araştırma da, yetersiz hidrasyona sahip olanların tipik olarak yüksek bir BMI'ye sahip olduğunu ve hatta obez olarak işaretlendiğini belirtti.


Gerçekten aç olduğunuz için yemek yediğinizden emin olmanın en iyi yolu, önceden gün boyunca susuz kalmadığınızdan emin olmaktır. Kalori alımına katkıda bulunmadan yeterince sıvı aldığınızdan emin olmak için kalorisiz içeceklere bağlı kalın.




2 Gününüze biraz çay ekleyin

2-Gununuze-biraz-cay-ekleyin

Peralta, "Kilo kaybı için tipik olarak önerdiğim bir diğer içecek çaydır" diyor. "Hangisi olduğu önemli değil çünkü hepsi antioksidan özelliklere sahip ve suyu kalorisiz tatlandırmanıza yardımcı oluyorlar. Müşterilerime daha fazla içmeye çalıştığım bir tane var ve bu yeşil çay. Birkaç çalışma bunun arttığını gösterdi. metabolizmanızı hafifçe çalıştırırsınız, bu da daha fazla kalori yakmanız anlamına gelir."


3 Alkol alımınızı azaltın


Alkol-aliminizi-azaltin


Alkolün boş kaloriler (yani vücut için besin değeri sağlamayan kaloriler) içerdiği bilinmektedir ve bu içecekler siz farkına bile varmadan gizlice artabilir.


NNCP, RNT, RNC, CHN, CSNA ve ASYSTEM kayıtlı beslenme uzmanı ve formülasyon direktörü Jay Cowin, "Araştırmalar, kilo vermek istediğinizde çok fazla alkol içmenin kötü bir fikir olduğunu göstermiştir" diyor. "Özellikle alkollü içecekler ve likörler kalorilerde çok yüksek olabilir ve çoğu zaman şeker içerirler, kilo vermeye çalışıyorsak uzak durmamız gerektiğini biliyoruz."


4 Kendinizi günde bir alkollü içecekle sınırlayın

alkolü reddetmek



Ara sıra bir yetişkin içeceği ile gevşemeyi seviyorsanız, bu içeceği hemen yaşam tarzınızdan çıkarmanız gerektiğini düşünmeyin.


Cowin, "Çok fazla içmek sağlığınıza zarar verebilir, bu nedenle alkol içmeyi seçerseniz, kendinizi günde yalnızca bir bardakla sınırlamayı deneyin" diye devam ediyor. "Aslında, daha az içmek sağlığınız için yapılacak en önemli şey olabilir! Karaciğer sorunları, kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine yakalanma riskinizi azaltacaktır."


Durum için en iyi alkolü seçtiğinizden ve sınırlar dahilinde içtiğinizden emin olun. New Study, Ne kadar alkolün tadını çıkaracağınızı tam olarak bilmek için, işte Kilo Kaybını Raydan Çıkaran Tam Alkol Miktarı.


5 Aç karnına alkolden kaçının

kadin-bas-agrisi-alkol-sarap-aksamdan-kalma


İçmek isterseniz, sisteminizde biraz yiyecek olduğundan emin olun.

Cowin, "Alkolün etkilerini abartabileceğinden, genellikle aç karnına içmek kötü bir fikirdir" diyor. "Ayrıca daha fazla yemenize de neden olabilir. Akşam yemeğine çıkıyorsanız, ilk içkinizi yemekten en az yarım saat sonra için, böylece yemek alkolün bir kısmını emecek ve sizi daha az sarhoş hissettirecek. En iyi sonucu elde etmek için, bunun yerine kireçli maden suyu içmeyi deneyin."


6 Şekerli karıştırıcılardan kaçının

kokteyller


Cowin, "Alkolsüz içecekler veya meyve suyuyla karıştırılan alkollü içeceklerde şeker (ve kalori) çok yüksek olabilir, bu nedenle mümkünse bunlardan uzak durun" diyor. "Genellikle sodalı su kullanmak en iyisidir."


Ancak bu, kokteyllerden veya karışık içeceklerden tamamen vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Diyetinizi yolunda tutabilecek Her Tür Kokteyl için 11 Sağlıklı, Düşük Kalorili Mikserden birini kullanmaktan çekinmeyin.


7 Ne kadar alkol Aldığınızı izleyin


California-sarabi


EdD, RDN, LDN, FAND ve Spot On!'un sunucusu Dr. Joan Salge Blake, "Pek çok nedenden ötürü, bu bir [veya] iki bardak şarap porsiyon başına 120 ila 125 kaloriye kadar dökülüyor" diyor. "Ancak, şarap bardağınız saplı bir su kadehi boyutuna benziyorsa ve onu yarısına kadar şarapla doldurursanız, kendinize yedi veya daha fazla onsluk veya yaklaşık 1,5 porsiyon vinoya eşdeğer ağır bir bardak veriyor olabilirsiniz. Bardak başına 175 kaloriden bahsediyoruz. İkinci bir bardağa koyarsanız, mini bir öğünün yaklaşık aynı kalorisini tüketmiş olursunuz."


Dr. Blake, "750 mililitrelik bir şişe şarabın beş adet 5 onsluk porsiyon sağlaması gerektiğine dikkat çekiyor. Mantarı patlattıktan sonra sadece dört porsiyon alıyorsanız veya daha az porsiyon alıyorsanız, yeni şarap bardakları almanın zamanı gelmiştir."


"Daha da kötüsü, bu kadar şarap içtikten sonra, akşam yemeklerinde ve akşamları daha idare edilebilir porsiyon boyutlarında kalma yeteneğiniz uyuşturulabilir" diye devam ediyor. "Bu, fazla yemek yemenize ve gününüze daha da fazla kalori eklemenize neden olur."


Dr. Blake, daha küçük şarap bardaklarına yatırım yapmanızı veya hatta şarabınızı düşük kalorili bir içecek veya maden suyuyla değiştirmenizi önerir. İlginç hale getirmek için, maden suyuna bir ons meyve suyu ve bir nane yaprağı ekleyebilir ve düşük kalorili bir kokteyl yapabilirsiniz.


"Daha az içki içeceksiniz ve akşamları fazla yemek yemeniz daha az olsun" diyor.



Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski