Uzmanların Kilo Kaybını En Çok Sağlayan 12 Gıda listesi

 Kilo vermek için yemeniz gereken en iyi yiyeceklerin neler olduğunu merak ettiyseniz, iyi haber: Biz de öyle! Bu nedenle, aklımızda tek bir soruyla en iyi doktorlara, kayıtlı diyetisyenlere, kilo verme koçlarına ve diğer ilgili uzmanlara ulaştık: Herhangi bir süpermarkette satın alabileceğiniz ve kilo vermede en etkili olan mutlak en iyi yiyecekler nelerdir? kayıp sonuçları? İşte onların cevapları, aşağıda. Bu yüzden okumaya devam edin ve iyi notlar alın, çünkü aşağıdakiler nihai, uzman destekli kilo verme alışveriş listenizdir. Ve kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak bazı kullanışlı ipuçları ve püf noktaları için, Uzmanlara Göre Şimdi Başlamak İçin Kilo Vermenin Basit Yolları listesini mutlaka okuyun.

pirinc-keki-avokado


1 avokado

pirinc-keki-avokado


Monisha Bhanote, "Avokado, lif oranı yüksek, karbonhidrat oranı düşük (porsiyon başına 9 gram) vitamin açısından zengin bir besindir ve vücudumuzun iltihabı ve hastalığı azaltmak için ihtiyaç duyduğu sağlıklı bir tekli doymamış yağ (MUFA) oleik asidi içerir" diyor. FCAP, bütünleştirici tıp ve patolojide uzmanlığa sahip üçlü kurul onaylı bir doktor. "MUFA'nın faydalarını bir avokadoda kullanmak, insülin duyarlılığımızı artırabilir ve kolesterolümüzü düşürebilir."

Ek olarak, yağ içeriğinin iştahın düzenlenmesine yardımcı olabileceğini ve yağın yakılma oranını artırarak kilo vermeye yardımcı olabileceğini söylüyor. “Genellikle bir avokadonun dörtte biri olan tek bir porsiyon büyüklüğünden tüm faydaları elde edebilirsiniz” diyor. Diyetinizi avokado ile tamamlamaya hazırsanız, Avokado ile Yapabileceğiniz Hiçbir Fikrin Olmadığı 18 Şeyin bu özetini kaçırmayın.



2 Kiraz

kiraz


Psikoloji eğitimli Sertifikalı Sağlık ve Zindelik Koçu ve Beslenme Uzmanı ve aynı zamanda Ulusal Diyabet Önleme Programı Eğitmeni Lynell Ross, "Kirazlar genellikle gözden kaçırılır, ancak kilo kaybını artırmaya yardımcı olabilecek bir süper besindir" diyor. "Potasyum, bakır, manganez ve C vitamini gibi besinlerle dolular. Ancak sağlığa faydaları vitamin ve minerallerin ötesine geçiyor, çünkü kirazlar ayrıca 2 gram protein, 3 gram lif içeriyor. Kiraz ayrıca daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir. Çalışmalar, daha iyi uykunun daha fazla kilo kaybını desteklediğini göstermiştir. Ve bu faydalar yeterli değilse, kirazlar eklem ağrılarına yardımcı olabilir, daha fazla egzersiz yapmanızı sağlar ve bu da kilo vermenize yardımcı olur."


3 Kinoa

Kinoa


Tam tahıl olarak sınıflandırılmasına rağmen, kinoa aslında fincan başına sekiz gram protein ve beş gram lif sağlayan bir tohumdur. LDN, MPH, RD, Amanda W. Izquierdo, "Tam tahıllı kinoa gibi lif oranı yüksek yiyecekler yemek sizi dolduracak ve aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olacaktır" diyor. Yolculuğunuz boyunca size yardımcı olacak daha fazla harika ipucu için, Tamamen İşe Yarayan Düşük Kilo Verme Püf Noktalarının bu listesini kaçırmayın!


4 Temiz Protein

Temiz Protein

MSS, MBA, Sunny Brigham, "Birçoğu sabahları ilk iş olarak protein yemez" diyor. "O zaman öğle yemeğinde biraz yiyecek ve akşam yemeğinde büyük bir akını olacak. Birkaç çalışma, bir seferde sadece 20-25 gram proteini sindirip emebileceğimizi gösteriyor. Yani, eğer biri gerçekten akşam yemeğinde sadece protein yiyorsa, gün boyunca yeterince almıyorlar."


Gerçek: Sağlıklı protein alımı kas yapısını, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını ve metabolizmanızı destekler. Bingham, "Kahvaltıda 10-20 gram protein almak için çalışmak metabolizmayı hızlandıracak ve açlığı öğle yemeğine kadar doyuracaktır" diyor. "İyi seçenekler arasında serbest dolaşan organik yumurtalar, yulaf ezmesi, fındık, fındık yağı ve kaliteli bir protein tozu olabilir."


Bu makale için konuştuğumuz hemen hemen tüm kilo verme uzmanları, daha fazla yumurta yemenin yararlarını anlattı. Ross, "Araştırmalar, kahvaltıda yumurta yiyenlerin, sabahları yüksek karbonhidratlı yiyecekler yiyenlere göre daha fazla kilo verdiğini gösteriyor" diye ekliyor. "Yumurtalar, gün boyunca daha az yemeniz için tok hissetmenize yardımcı olan değerli besinler ve protein içerir." Kahvaltınızı karıştırmanın faydaları hakkında daha fazla bilgi için, Her Gün Yumurta Yediğinizde Vücudunuza Bunun Olduğunu Bilin.


5 Somon Balığı

Somon-baligi


RD, MS, Rima Kleiner, "Yeni başlayanlar için, kilo vermek hedefinizse, tüm deniz ürünleri yemek iyidir" diyor. "Son araştırmalar, haftada birkaç kez deniz ürünleri yemenin kilo kaybını teşvik etmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Balık ve kabuklu deniz ürünleri, diğer hayvansal proteinlerden nispeten daha az kalorili protein açısından zengin olma eğiliminde olduklarından, deniz ürünleri, kendinizi tatmin hissetmenize yardımcı olabilir ve bu da aşırı yemeyi engellemeye yardımcı olabilir. "


Ek olarak, deniz ürünleri, iltihabı azaltmaya ve kalp ve beyin sağlığını güçlendirmeye yardımcı olduğu gösterilen harika bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. "Kilo verme ve sağlık söz konusu olduğunda, ne tür deniz mahsulü yiyeceğinden daha önemli olan, sağlıklı bir şekilde hazırlanmış ve pişirilmiş deniz ürünlerini seçmektir. Bu yüzden kızartmaya hayır deyin ve yemekleri kalorisi yoğun soslarla hendekleyin."


Uzmanların hepsi somonu harika bir kilo verme gıdası olarak seçiyor. Kleiner, "Çok şüpheli olduğunu düşünseniz bile [daha lezzetli hale getirmek için] deneyebileceğiniz bazı hileler var" diyor. "Balığı pişirmeden önce yaklaşık 20 dakika sütte bekletmek balıkların lezzetini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, balık kokusunun veya tadının bir kısmını maskelemek için balığın üzerine limon suyu sıkmayı deneyin. tzatziki sosu, teriyaki sosu veya mango salsa."


6 Chia Tohumu

Chia-Tohumu


Kilo verme, kilo yönetimi ve sindirim sağlığı konularında uzman Sağlık ve Zindelik Koçu Natalie Knezic, "Kilo vermek için chia tohumları yemenin büyük bir savunucusuyum" diyor. "Chia tohumları, gezegendeki en sağlıklı, en besleyici yoğun gıdalar arasında oldukları için mutfağımın temel gıdaları ve en sevdiğim gıdalar listemin başında geliyor."


Küçük boyutlarına rağmen chia tohumları temel besinlerle doludur ve oldukça doyurucudur ve bu nedenle kilo vermek için mükemmeldir. Knezic, "Bunlar harika bir omega-3 yağ asitleri, çözünür lifler ve protein kaynaklarıdır" diyor. "Sadece bir porsiyon (iki yemek kaşığı) chia tohumu, neredeyse 10 gram lif içerir - önerilen günlük alımınızın yüzde 40'ına yakın. Lif, bizi tok hissettirir, bu da aşırı yemeyi önler. Ayrıca, suyla karıştırılan chia tohumları midemizde genişler. ve sizi saatlerce süper tatmin eder."



7 Antep Fıstığı

Antep-Fistigi

Katherine Brooking MS, RD, "Açlığı bastırmaya yardımcı oluyorlar ve ortaya çıkan araştırmalar, antep fıstığı yemenin kilo vermenize yardımcı olacağını gösteriyor" diyor. "Son zamanlarda yapılan birkaç araştırmadan elde edilen sonuçlar, antep fıstığı gibi kuruyemiş tüketen yetişkinlerin daha düşük vücut ağırlığına sahip olabileceğini ve kalp hastalığı ve metabolik sendrom gibi sağlık risklerinin prevalansının azaldığını gösteriyor. t düzenli olarak antep fıstığı yiyin. Antep fıstığı da tam bir proteindir - veganlar ve vejeteryanlar için idealdir."


Aslında, Nutrients dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, antep fıstığının gerçekten de yeni kilo verme gizli silahınız olabileceğini ortaya koyuyor. San Diego'daki California Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen çalışma, aynı kilo verme programına başlarken, zayıf ve sağlıklıdan obezlere kadar değişen vücut ölçülerine sahip 94 yetişkini izledi. Tek fark? Katılımcıların yarısı diyetlerine 1.5 ons antep fıstığı eklerken diğer yarısı eklemedi. Her ne kadar tüm katılımcılar kilo vermiş olsa da, antep fıstığı yiyenler, denemenin sonunda çok daha pembe biyometriye sahipti. Diyetlerini antep fıstığı ile tamamlamayanlara göre nihayetinde daha düşük kan basıncı yaşadılar, daha fazla lif tükettiler ve "daha az tatlı" tükettiler.


8 Yapraklı Yeşillikler


Yaprakli-Yesillikler


NYU'da beslenme profesörü olan RD, Ph.D. Lisa Young, "Yapraklı yeşillikler kilo verme diyetinize mükemmel bir katkı sağlar" diyor. "Sadece kalorileri düşük değil, aynı zamanda tok hissetmenize yardımcı olan lifleri de yüksek." Diyetinize eklemek için tüm zamanların en iyi yeşilliklerini bilmek için, Gezegendeki En Sağlıklı Yapraklı Yeşiller listesini kaçırmayın - Beslenme Sıralaması.



9 turpgiller Ve Sebze

turpgiller-Ve-Sebze


Young, "Brokoli, karnabahar ve lahana gibi turpgiller lif bakımından yüksek, kalorisi düşük ve çok doyurucu" diyor. Aslında, yakın tarihli bir araştırmaya göre, özellikle turpgillerden bir sebze, Kadınlar için 1 Numaralı En Fazla Kilo Veren Yiyecek olarak seçilmiştir.


10 Fasulye

Fasulye



Lynell Ross, "Fasulye, kilo vermenin en iyi saklanan sırlarından biridir" diyor. "Yarım fincan barbunya fasulyesi yaklaşık 7 gram lif içerir."


Ross'a göre, tüm fasulye ve baklagiller lif bakımından yüksektir, bu da sindirim sisteminizin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve kilo kaybına neden olur. “Kadınlar günde yaklaşık 21-25 gram lifi hedeflemeli, erkeklerin ise 30-39 gram arasında olması gerekiyor” diyor.


11 elma

elma



Ross, "Elmalar, kilo vermenize yardımcı olmak için yiyebileceğiniz en sağlıklı yiyeceklerden biridir" diyor. "Yalnızca bir orta boy elma kilo vermeye yardımcı olan yaklaşık 5 gram lif içermekle kalmaz, aynı zamanda tatlı ve gevrek tat, kendinizi tok hissetmenize yardımcı olurken tatlının yerini alabilir."



12 Yoğurt

Yogurt



Ross, "Çalışmalar, süt ürünleri tüketen kişilerin, diyetlerine süt ürünleri içermeyenlere göre daha fazla kilo verdiğini göstermiştir" diyor. "Yoğurt, kemiklerinizi güçlendirmeye yardımcı olan kalsiyum ve D vitamini açısından yüksek ve kan şekerinizi dengeleyen ve şeker isteğini kesmeye yardımcı olan protein açısından yüksek. Sadece şekeri düşük sade bir yoğurt seçtiğinizden emin olun ve kendi yoğurdunuzu ekleyin. meyve." Daha fazla kilo verme ipucu için pazardaysanız, Gezegendeki En Büyük 200 Kilo Verme İpucunu gördüğünüzden emin olun!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski