Apple İPhone Fiyatlarını Düşürecek İddası Doğru mu?

Apple İPhone Fiyatlarını Düşürecek İddası Doğru mu?


Apple, iPhone cihazlarında hali hazır şekilde kullandığı NAND flaş yongalarını WD, Toshiba, Samsung ve SK Hynix gibi firmalar üzerinden satın alıyor. Apple fiyat düşürecek geldi. Bir iPhone cihazının genel hatlarıyla maliyet tablosunu göz önüne aldığımız zaman NAND flaş yongasının üst sıralarda yer aldığı görülmektedir. Cupertino merkezli şirket ise son zamanlarda maliyet düşürme yoluna gitmeye çalışıyor. bundan dolayı kendisine yeni bir iş ortağı yaratma çabasına girmektedir.

UCUZ ÜRETİMİN ADRESİ ÇİN

Teknoloji dünyasında ucuz üretimin Çin olduğunu herkes bilmektedir. Çinli üreticiler çoğu zaman üst düzen olan bir akıllı telefon üretilmek için gereken tüm parçaları üretebilme kapasitesine sahiptir. Bu evrede tek bir parçanın hariç bulunduğunu görüyoruz. Çin’de bellek çipleri üretilememektedir. ama Apple’ın yaptığı son girişimlerle bu durumda değişim olacağını görüyoruz. Apple hafıza yongaları üretebilmesi için Yangtze Memory adlı şirkete efsunk miktarda yatırım yapma planı yapıyor.

ama bu işlem kısa zaman içerisinde gerçekleştirilme ihtimali olan bir işlem değildir. Yangztze Memory şirketinın 2020 seneından önce Apple’ın taleplerini karşılayacak konuma gelmesi beklenmemektedir. Hal hazırda yer alan 200 GB’lık pazarın %15’lik bölümünü Apple kullanmaktadır. yani Amerikalı şirket NAND flaş yongası pazarında en efsunk alan kişi konumunda yer verilmiştir. İki firma içinde yapılacak olan anlaşmadan sonrasında, Apple’ın Çinli şirkete çok efsunk miktarlarda yatırım yapması da söz konusu olacak. böyle Yangztze Memory firması üretim kapasitesinde efsunk oranda artırıma gidecek.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın

Daha yeni Daha eski